Με μεθόδους καταστολής αντιμετωπίστηκε από την αστυνομία και τον Δήμο η συγκέντρωση μελών οικολογικών οργανώσεων, που διαφωνούν με την κοπή δέντρων στη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης από συνεργεία του Δήμου.

Αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο, προχώρησαν σε 14 προσαγωγές εκ των συγκεντρωμένων μελών οικολογικών οργανώσεων που, μεταξύ άλλων, κατηγορούνται και για εξύβριση.

Οι οικολόγοι ανταποκρίθηκαν σε διαδικτυακό κάλεσμα και επιχείρησαν να εμποδίσουν το έργο των συνεργείων του δήμου Θεσσαλονίκης. Κλήθηκε η αστυνομία, που προχώρησε στις προσαγωγές. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Σημειώνεται ότι μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και τις μηνύσεις πολιτών, για το θέμα υπήρξε και παρέμβαση εισαγγελέα ώστε να εξεταστεί αν οι κοπές είναι παράνομες.
Την Παρασκευή, πάντως, απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το αίτημα των οικολόγων για έκδοση προσωρινής διαταγής για το «πάγωμα» της διαδικασίας κοπής των δέντρων.

Τα δέντρα αυτά (41 λεύκες) χαρακτηρίζονται επικίνδυνα από τον δήμο και γι’ αυτό αποφασίστηκε η κοπή τους και η αντικατάστασή τους με διπλάσιο αριθμό δέντρων, «υγιών και καταλληλότερων για την περιοχή και το κλίμα της πόλης».

Από την πλευρά τους οι οικολόγοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να γίνει περιποίηση των υπαρχόντων δέντρων με κλάδεμα και καθάρισμα, διότι είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθούν. Τα νέα δέντρα, που θα φυτευτούν θέλουν πολλά χρόνια να αναπτυχθούν για να ενταχθούν στον φυσικό πνεύμονα της γειτονικής Πλατείας Δικαστηρίων.

Η Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στη συμβολή των δρόμων Ολύμπου και Φιλίππου. Για τρεις περίπου αιώνες αποτέλεσε κύριο σημείο αναφοράς της πόλης, καθώς και διοικητικό κέντρο, ανεγέρθηκε στη Θεσσαλονίκη κατά το τέλος του 2ου αι. και το πρώτο τρίτο του 3ου αι. μ.Χ