Άλλη μία επίθεση στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με την πρόκληση φθορών πραγματοποίησαν δύο “γνωστοί – άγνωστοι”, σήμερα το μεσημέρι, Τέταρτης.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τη 1,00 δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέβαλαν στο κτίριο, έβαψαν σε τοίχο με σκούρο μπλε σπρέι τη φράση: «“Ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια» και έσπασαν το ένα τουρνικέ (περιστρεφόμενο μηχανισμό από μέταλλο ο οποίος τοποθετείται στην είσοδο δημοσίων χώρων κι επιτρέπει να εισέρχεται σε αυτόν ένα άτομο κάθε φορά).

που υπάρχει στην είσοδο.

Αμέσως μετά, τα δύο άτομα ανέβηκαν στον 4ο όροφο του κτηρίου διοίκησης, εκεί όπου βρίσκονται η Γραμματεία Συγκλήτου, η Γραμματεία Πρυτανικού Συμβουλίου και η Νομική Επιτροπή και έγραψαν και εκεί με σπρέι «ιδιωτικά πανεπιστήμια». Στη συνέχεια τα άτομα αποχώρησαν.

Στην πρόσοψη του κτιρίου διοίκησης έχει αναρτηθεί πανό που καλεί στην αυριανή κινητοποίηση κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός της μη επιτήρησης του χώρου και της απουσίας κάθε ελέγχου στα κτίρια, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες της κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών.

Σε αντίθεση με αυτό, που συνέβη προ ημερών στην Αθήνα, στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, όπου οι πρυτανικές αρχές ειδοποίησαν την αστυνομία, η εικόνα στο ΑΠΘ δείχνει ότι πρόκειται για “ξέφραγο αμπέλι”.