Σε κλοιό κινητοποιήσεων βρίσκεται από το πρωί η Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ, που θα γίνουν στις 8.00 μμ από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συνδικάτα, συλλογικότητες, οργανώσεις και πολιτικές κινήσεις έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που θα κορυφωθούν το βράδυ με προσπάθεια προσέγγισης στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”.

Στις 17:30 είναι προγραμματισμένο το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην Πλατεία της ΧΑΝΘ ενώ στις 18:00 καλούν σε συγκέντρωση, στο Άγαλμα Βενιζέλου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στην Καμάρα στις 18:00 θα συγκεντρωθούν άτομα, που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο.

 

Σε κλοιό κινητοποιήσεων η Θεσσαλονίκη – Κλειστοί δρόμοι, επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ.

Μοτοπορεία πραγματοποιούν και οι διανομείς στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για τα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ.

Σε κλοιό κινητοποιήσεων η Θεσσαλονίκη – Κλειστοί δρόμοι, επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας

Αυξημένα είναι τα αστυνομικά μέτρα ενόψει των εγκαινίων της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για την εφαρμογή των μέτρων τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, βρίσκονται επί ποδός όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν μετακινηθεί διμοιρίες από όμορους νομούς, αλλά και από υπηρεσίες της Αττικής.

Ισχυρές διμοιρίες έχουν αναπτυχθεί σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου διέρχονται οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις, ενώ από αέρος ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και drones εποπτεύουν την εξέλιξή τους και δίνουν ζωντανή εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης.

Εκεί, βρίσκονται τα επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που συντονίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ την εφαρμογή των μέτρων επιβλέπουν δύο εισαγγελικοί λειτουργοί (ένας στο Επιχειρησιακό Κέντρο και ο άλλος στο κέντρο της πόλης).