Ευθύνες αναζητούν οι εισαγγελικές αρχές, διατάσσοντας έρευνα για την κατάσταση  γέφυρας της εσωτερικής περιφερειακής στη δυτική Θεσσαλονίκη, η οποία διέρχεται πάνω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Διαλογής ΤΧ2.

Ο εισαγγελέας ζητά από την Ασφάλεια να διενεργήσει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν διασφαλίζονται συνθήκες ασφαλούς χρήσης της γέφυρας και προς αυτή την κατεύθυνση ζητεί να διενεργηθεί επιτόπια αυτοψία με τη σύνταξη πραγματογνωμοσύνης.

Τα διερευνώμενα αδικήματα της έρευνας συνδέονται με επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς και στην οδική συγκοινωνία, δια παραλείψεως.

Τι καταγγέλλουν εργαζόμενοι της Hellenic Train

Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα με καταγγελίες εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, σύμφωνα με τις οποίες η γέφυρα παρουσιάζει σημαντικές φθορές, με χαρακτηριστικότερες την υποχώρηση ολόκληρων τμημάτων σκυροδέματος της κατασκευής.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «μεροκάματα του τρόμου», αφού όπως λένε δεν μπορούν να ξέρουν αν την επόμενη φορά που θα πέσουν κομμάτια από το σκυρόδεμα της γέφυρας θα «προσγειωθούν» πάνω σε συρμό, ή στα ίδια τα κεφάλια τους την ώρα που εκτελούν εργασίες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3, ο Νίκος Κιουτσούκης, εργαζόμενος της Hellenic Train και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ, προειδοποίησε πως «αν δεν αποκατασταθούν γρήγορα αυτές οι φθορές, θα θρηνήσουμε θύματα».

Ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδρονίας Πάρις Μπίλιας, δεν φαίνεται να βλέπει την τεράστια απειλή για την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο ίδιος, τα προβλήματα είναι εμφανή αλλά δεν τίθεται ζήτημα στατικότητας, αφού η γέφυρα ελέγχεται τακτικά ενώ πρόσθεσε ότι έχουν προγραμματιστεί και έργα για αποκατάστασή της.