Συγκίνηση, θλίψη και οργή προκαλεί στη Θεσσαλονίκη η δολοφονία 32χρονου αστυνομικού σήμερα τα ξημερώματα μέσα σε μπαρ στην οδό Κατσιμίδου με δράστη   έναν 44χρονο Νορβηγό.

Ο αστυνομικός, που υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. προσπάθησε να μεσολαβήσει σε επεισόδιο μεταξύ του Νορβηγού και ενός θαμώνα, αλλά ο Νορβηγός έβγαλε μαχαίρι και προκάλεσε τραύμα στην αριστερή τραχηλική χώρα του αστυνομκού, όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατος του 32χρονου ήταν ακαριαίος.

Όπως προκύπτει από νεότερες πληροφορίες, το θύμα υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., στους λεγόμενους «Αδιάφθορους». Βρισκόταν εκτός υπηρεσίας στην μπυραρία, όπου διασκέδαζε μαζί με τον κουμπάρο του.

 Ο αστυνομικός πήγε να χωρίσει τον κουμπάρο του και τον Νορβηγό

Από μαρτυρίες θαμώνων του μαγαζιού φαίνεται να προκύπτει ότι ο 44χρονος δράστης διαπληκτίστηκε αρχικά με τον κουμπάρο του αστυνομικού, τον οποίο χτύπησε στο πόδι. Τότε επιχείρησε να μεσολαβήσει ο αστυνομικός, αλλά δέχθηκε τη θανατηφόρα επίθεση από τον Νορβηγό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης βρισκόταν σε κατάσταση μέθης έχοντας καταναλώσει αρκετό αλκοόλ.

Θαμώνες κάλεσαν σε βοήθεια και ειδοποίησαν αστυνομικούς που βρίσκονταν σε παρακείμενο κτίριο όπου εδρεύει η Υπηρεσία των ΜΑΤ. Ακολούθησε η σύλληψη του δράστη, ο οποίος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, όπου κρατείται.

Ο κουμπάρος του αστυνομικού διακομίστηκε στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.