Πεζοδρόμηση της Ν. Πλαστήρα δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα με την σύμφωνη γνώμη των καταστηματαρχών. Αναμένονται και άλλες πρωτοβουλίες, καθώς και υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.-

……………………………………………………….

Προτάσεις για την αγορά της Καλαμαριάς, την τουριστική προβολή και την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου με στήριξη των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στην λεωφόρο Ν. Πλαστήρα συζήτησε με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη το προεδρείο της Ομοσπονδίας επιχειρηματιών περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού & Ναυτιλίας.

Η συνάντηση στο Δημαρχείο Καλαμαριάς είχε θεσμικό χαρακτήρα, αλλά και ουσιαστική βάση, ενόψει μιας σειράς πρωτοβουλιών και ενεργειών για την τόνωση της επιχειρηματικής κίνησης στην Καλαμαριά, σε συνάρτηση με την αξιοποίηση και ανάδειξη του παραλιακού μετώπου.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Μανδρίνος , ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουρισμού & Ναυτιλίας Πάνος Καρδαράς και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Μάριος Δράμαλης.

Σε πνεύμα καλής διάθεσης έγινε δεκτή η προοπτική υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της Ομοσπονδίας, ενώ συζητήθηκαν και όλα τα θέματα, που αφορούν τα μεγάλα έργα στην Καλαμαριά.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου και την απόφαση του να πεζοδρομήσει πιλοτικά την παραλιακή λεωφόρο Ν. Πλαστήρα για δυο Σαββατοκύριακα το μήνα, κάτι που βρίσκει σύμφωνους όλους του επιχειρηματίες της περιοχής.

Η Ομοσπονδία συμφώνησε με τις πρωτοβουλίες αυτές και δηλώνει αρωγός της προσπάθειας του Δημάρχου Καλαμαριάς.