Το ΝΟΗΣΙΣ ασκεί μια πολυδιάστατη κοινωνική πολιτική και απολογιστικά και αντισταθμιστικά έχει δαπανήσει από ίδιους πόρους σημαντικά κεφάλαια για την άσκηση της πολιτικής και των παροχών που προσφέρει.

Ο ρόλος του αυτός δεν είναι ευρύτερα γνωστός και δεν προβάλλεται, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην ουσία της φιλοσοφίας  και της ύπαρξης του φορέα, ως ενεργού μέλους της κοινωνίας και της νέας γενιάς που το στηρίζει και πορεύεται μαζί του.

-Παρακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις στην άτυπη και τυπική εκπαίδευση και προάγει τη βιωματική και μοναδική εμπειρία,  τις αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

-Λειτουργεί με εξωστρέφεια, συνεργάζεται με  εθνικές και διεθνείς παραγωγικές δυνάμεις και στα επόμενα χρόνια θα υλοποιήσει και εφαρμόσει πολλές νέες μεθόδους, τεχνολογικές εφαρμογές και καινοτομίες προωθώντας και εγχώριες δυνάμεις στο χώρο της Εκπαίδευσης, των παραγωγών και των ψηφιακών θεαμάτων.

Το ΝΟΗΣΙΣ, αποτελεί σήμερα  το μεγαλύτερο Τεχνολογικό Κέντρο της Ν.Α Ευρώπης.

Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Δικτύου Τεχνολογικών Κέντρων και Μουσείων και ο Γενικός Διευθυντής του Θανάσης Κοντονικολάου,  συμμετέχει στα Διοικητικά Συμβούλια αντίστοιχων Διεθνών Οργανισμών..

Είναι μέλος του Κινεζικού Οργανισμού Τεχνολογικών Κέντρων και Μουσείων,  έχει ενεργή συμμετοχή στο Συνέδριο BrismisΤων Τεχνολογικών Κέντρων Ασίας και Μέσης Ανατολής με κεντρική ομιλία και συμμετοχή στα forumόπου λαμβάνονται αποφάσεις για το μέλλον και τη στρατηγική της Κίνας σε θέματα Επικοινωνίας της Επιστήμης και Διεθνών συνεργασιών.

Έχει λάβει Διεθνή και Εθνικά βραβεία:

 Από τοEcsite ,  τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό  Τεχνολογικών Κέντρων και Μουσείων, έχει λάβει την εύφημο μνεία και ειδικό βραβείο MariannoGago για την κοινωνική πολιτική σε θέματα ισότητας και άτυπης εκπαίδευσης στο ευρύ κοινό στους πρόσφυγες και τις αδύναμες οικονομικά τάξεις .

ΑπότονASTC,τον Αμερικανικό Οργανισμό Τεχνολογικών Κέντρων και Μουσείων,το ΝΟΗΣΙΣ έχει λάβει τη μέγιστη διάκριση και βραβείο Roy.LShafferγια την πρωτοπόρα ηγεσία και Διοίκηση σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας , ισότητας και αλληλεγγύης.

Σε εθνικό επίπεδο έχει λάβει πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις από το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφέρεια Εκπαίδευσης, το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής καθώς και το βραβείο για την καλύτερη πρακτική άσκησης φοιτητών του Α.Π.Θ .

Επίσης , έχει  τιμηθεί από το Χαμόγελο του Παιδιού, την Ένωση Ελλήνων Φυσικών  και το Δήμο Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή του στα φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και τις βραδιές μουσείων

Το ΝΟΗΣΙΣ αντλεί δύναμη από τη στήριξη και την αγάπη των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των επισκεπτών, των αρμόδιων αρχών και των συνεργατών, συνεχίζει να πορεύεται με κοινωνική ευθύνη, πλήρη επίγνωση του ρόλου και σκοπών του και να προσφέρει καινοτομία, εκπαίδευση και Πολιτισμό

Για τα χρόνια που είμαστε μαζί το ευχαριστώ σε όλους εσάς είναι λίγο.

Μας στηρίζετε και συνεχίζουμε μαζί.

Ευχαριστούμε θερμά

www.noesis.edu.gr