Επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών, αντιεξουσιαστών, αρνητών μάσκας – εμβολίων και ακροδεξιών σημειώθηκαν στην περιοχή του Λευκού, Πύργου, ύστερα από συγκέντρωση κατά των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μια διμοιρία των ΜΑΤ δέχτηκε επίθεση με πέτρες από κουκουλοφόρους, που είχαν παρεισφρήσει στη συγκέντρωση.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ τους απώθησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Στο σημείο κινήθηκαν δυνάμεις της Άμεσης Δράσης και προχώρησαν σε ελέγχους ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα για συμμετοχή στην επίθεση κατά της διμοιρίας.

Η συγκέντρωση, περίπου 300 ατόμων έγινε παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια  στο μνημείο του Λευκού Πύργου, προκειμένου οι αρνητές να διαδηλώσουν κατά των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί κατά του κορωνοϊού.

Υπήρξαν συνεννοήσεις μέσω των κοινωνικών δικτύων των διοργανωτών με άτομα αμφιβόλων ιδεολογικών γραμμών, που άλλα βρίσκονται προς τον ακροδεξιό χώρο και άλλα προς την αριστερή αντιπολίτευση. Προτάσσουν την ελευθερία, αμφισβητούν την ύπαρξη  νεκρών και ασθενών από τον κορωνοϊό και δεν θέλουν περιορισμούς. Είναι αυτοί, που με την συμπεριφορά τους και με την αμφισβήτηση της επιστήμης γυρίζουν την κοινωνία στον σκοταδισμό και στην άγνοια.

Στην πραγματικότητα κανένας δεν ανέλαβε επίσημα την ευθύνη της διοργάνωσης. “Ζητάμε τη ζωή μας πίσω” ανέφεραν στη φωτογραφία του καλέσματος που κοινοποιήθηκε σε χιλιάδες προφίλ στο facebook.
Οι συγκεντρωμένοι κραύγαζαν συνθήματα κατά της Κυβέρνησης. “Κάτω η χούντα του κορωνοϊού” έλεγαν σε ένα από τα συνθήματα.

Στην ουσία δηλαδή στρέφονται εναντίον αυτών, που προσπαθούν να νικήσουν τον κορωνοϊό, αλλά νομίζουν ότι η μάστιγα νικιέται με συνθήματα…