Στη διεκδίκηση δύο νέων διακρίσεων για τη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα την «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2024» και την «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού 2024» αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια της σημερινής του τοποθέτησης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

«Διεκδικούμε για την πόλη δύο νέους ευρωπαϊκούς τίτλους. Είμαστε πολύ περήφανοι γι αυτό. Η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει κατηγορία, μπαίνει σε όλους τους χάρτες», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Πρόσθεσε ακόμη, πως την 23η Σεπτεμβρίου η Formula 1 θα «έρθει» στη Θεσσαλονίκη και η πόλη θα φιλοξενήσει το Red Bull Showrum by Alumil με συνδιοργανωτή τον δήμο, προσελκύοντας χιλιάδες λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το συγκεκριμένο μονοθέσιο θα τρέξει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε ένα εντυπωσιακό event επίδειξης. Πιο συγκεκριμένα, θα το θαυμάσουν κάτοικοι και επισκέπτες στην παραλία, στο τμήμα της, από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι το Μακεδονία Παλλάς.