Διαμαρτυρία στον υπουργό Οικονομικών και άλλους αρμοδίους

Ανάστατοι είναι οι εφοριακοί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πληροφορούνται ότι εν μέσω κορωνοϊού, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, αποφάσισε να προχωρήσει σε συνένωση Εφοριών διαταράσσοντας την λειτουργία των υπηρεσιών και στέλνοντας τους συναλλασσόμενους πολίτες στον δαίδαλο της γραφειοκρατίας και των αβάσταχτων αναμονών.

Γράφει ο Άγγελος Κολοκοτρώνης

Ο Σύλλογος Εφοριακών των νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής, με έγγραφο, που απέστειλε στον υπουργό Οικονομιών και άλλους αρμοδίους, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία των μελών του, για τις αψυχολόγητες αυτές αλλαγές.

Τονίζει μάλιστα ειδικότερα, ότι με την επικείμενη συγχώνευση της Δ.Ο.Υ. ΣΤ΄ Θεσσαλονίκης με την Δ.Ο.Υ. Δ΄ Θεσσαλονίκης «δεν διασφαλίζεται η υγειονομική ασφάλεια τόσο των εργαζομένων, όσο και των συναλλασσομένων, αλλά και η ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας, δεδομένων των προβλημάτων που προκύπτουν από χωροταξική διάταξη του κτιρίου και από την στενότητα του χώρου».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι οι αλλαγές που προγραμματίζεται να γίνουν από τις 29 Σεπτεμβρίου, είναι απαράδεκτες «την συγκεκριμένη μάλιστα στιγμή που παρατηρείται σε όλη την Επικράτεια και ειδικά στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού».

Οι εφοριακοί ζητούν την ματαίωση της συγχώνευσης της Δ.Ο.Υ. ΣΤ΄ Θεσσαλονίκης με την Δ.Ο.Υ. Δ΄ Θεσσαλονίκης και επιπλέον την ματαίωση και των λοιπών συγχωνεύσεων, που έχουν προγραμματιστεί, μέχρι το τέλος του έτους και αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.