Το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, έχοντας ενημέρωση για θέματα της πόλης και των προτεραιοτήτων της νέας δημοτικής αρχής.

Ο δήμαρχος υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας έξω από το Δημαρχείο και ύστερα από μια ολιγόλεπτη ξενάγηση κατευθύνθηκαν στο γραφείο του, όπου ο κ. Ζέρβας τον ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο για θέματα της πόλης.

Ο κ. Ζέρβας πρόσφερε στον πρόεδρο μια γραβάτα με το λογότυπο του Δήμου και το βιβλίο του με τίτλο “Λεύκες ή χαμαίρωπες;”, όπου διατυπώνει στις σκέψεις και το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρουσίας του προέδρου της Δημοκρατίας στο επιστημονικό συνέδριο «Δικαιοσύνη και Κοινωνία» που άρχισε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμος διοργανώνει το επιστημονικό συνέδριο στο πλαίσιο συμπλήρωσης εξήντα χρόνων  από την ίδρυση και λειτουργία των  Διοικητικών Δικαστηρίων, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια Θεσσαλονίκης και το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Το επιστημονικό συνέδριο τελεί υπό  την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας  Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην επίσημη έναρξη, όπως και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Το συνέδριο συνεχίζεται αύριο (Σάββατο) ώρα 10.00 π.μ. και τελεί υπό την Επιστημονική Διεύθυνση της Γενικής Επιτροπείας της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων. Συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες από τον Ακαδημαϊκό, Δικαστικό και Πολιτικό χώρο.

Η θεματική του παρουσιάζει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον ενώ ταυτόχρονα ισχυροποιεί την σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ δικαιοσύνης και κοινωνίας μέσω της εξωστρέφειας του δικαστικού συστήματος και την επικοινωνία με τους πολίτες.