Ελεύθεροι αφέθηκαν οι έξι προσαχθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων φοιτητών, ενάντια στον νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την παρουσία αστυνομικών στα Πανεπιστήμια.

Σε βάρος των έξι προσαχθέντων δεν προέκυψαν στοιχεία που να τους συνδέουν με τα επεισόδια και ως εκ τούτου αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από την πύλη εμπορίου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης μετά την υπό βροχή πραγματοποίηση φοιτητικών πορειών στο κέντρο της πόλης.

Μέλη αντιεξουσιαστικών ομάδων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μετά το τέλος της πορείας τους, κινήθηκαν αρχικά προς το campus του ΑΠΘ, μπαίνοντας από τον κεντρικό δρόμο που το διασχίζει και από εκεί επιτέθηκαν εκτοξεύοντας μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν επί της οδού Εγνατίας. Η αστυνομία τους απώθησε με χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Οι αντιεξουσιαστές κινήθηκαν στη συνέχεια προς την Πολυτεχνική Σχολή.

Οι πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στην εφαρμογή του νόμου 4777/21 και την εγκατάσταση των ΟΠΠΙ στα ΑΕΙ, ξεκίνησαν με συγκέντρωση στην Καμάρα. Μέλη φοιτητικών παρατάξεων που εκπροσωπούν στους συλλόγους τους την Πανσπουδαστική μετά από κάποια ώρα επέστρεψαν συντεταγμένα στην Πολυτεχνική Σχολή.

Τα μέλη της φοιτητικής παράταξης των ΕΑΑΚ ολοκλήρωσαν την πορεία τους στο ΥΜΑθ και η ομάδα των αντιεξουσιαστών και ελευθεριακών φοιτητικών σχημάτων επέστρεψε προς το Πανεπιστήμιο, όπου και σημειώθηκαν τα επεισόδια στην Εγνατία οδό.