Εισαγγελική παρέμβαση σημειώθηκε για το πρόσφατο περιστατικό συμπλοκής και ξυλοδαρμού μαθητή σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Με βάση δημοσιεύματα και βίντεο, που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του διαδικτύου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για να εξεταστούν ευθύνες γονέων και σε δεύτερο βαθμό αν υπάρχουν και ευθύνες καθηγητών.

Το περιστατικό βίας σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο κολέγιο Δελασάλ. Ένας 15χρονος μαθητής δέχτηκε επίθεση από συμμαθητή του, ανταπέδωσε το χτύπημα και στη συνέχεια περισσότερα από πέντε άτομα όρμησαν πάνω του και άρχισαν να τον χτυπούν.

Ο μαθητής μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, με την ιατροδικαστική εξέταση να δείχνει πως ο 15χρονος έσπασε τα κόκκαλα στο πηγούνι του, υπέστη εσωτερική αιμορραγία, ενώ εντοπίστηκαν εκδορές και εκχυμώσεις σε πρόσωπο και πλάτη.

Την Παρασκευή, τρεις μέρες μετά την επίθεση, οι περισσότεροι μαθητές απουσίασαν από το σχολείο καθώς φοβούνται πως θα σημειωθούν νέα επεισόδια.

Τέσσερις μαθητές του σχολείου, οι οποίοι συμμετείχαν στο επεισόδιο, ήρθαν αντιμέτωποι με οριστική αποβολή, ενώ πολλοί ήταν οι γονείς που αποφάσισαν να αλλάξουν σχολείο τα παιδιά τους υπό το φόβο νέων επεισοδίων.

Όπως έγινε γνωστό, τα διερευνώμενα αδικήματα είναι αυτά της επικίνδυνης και βαριάς σωματικής βλάβης, αλλά και της συμπλοκής. Η έρευνα για τις πράξεις αυτές στρέφεται κατά των προσώπων που εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδιωτικού σχολείου πρόκειται για τέσσερις μαθητές, οι οποίοι με απόφαση της διεύθυνσης αποβλήθηκαν δια παντός από το σχολείο. Η έρευνα θα επεκταθεί όμως και προς τους γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, χωρίς να αποκλείεται και διερεύνηση τυχόν ευθυνών από πλευράς καθηγητών.

Την προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει το αρμόδιο Τμήμα Ασφαλείας Νεάπολης.