Εγκλωβισμένοι ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό βρίσκονται σε θαλάμους και γραφεία στο πέτρινο κτίριο του νοσοκομείου Παπανικολάου στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, όπου ξέσπασε πυρκαγιά και πυκνοί καπνοί έχουν κατακλύσει  τους χώρους στις μονάδες Covid.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ένας νεκρός και ένας τραυματίας, αλλά αρκετοί ασθενείς και εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Η φωτιά ξέσπασε σε πτέρυγα covid, όπου υπάρχουν περίπου 20 ασθενείς, αλλά εξαπλώθηκε και γύρω. Πρόκειται για την απλή μονάδα της πνευμονολογικής κλινικής, όπου όμως ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, λόγω του πυκνού καπνού.

 

Γιατροί και νοσηλευτές άνοιξαν τα παράθυρα για να αναπνεύσουν, ενώ είναι δύσκολο να βρουν διεξόδους, λόγω των καπνών.

Ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν σπεύσει  στο σημείο με έντεκα οχήματα και 30 άνδρες.

Μέσα στο κτήριο υπάρχουν εγκλωβισμένοι, σύμφωνα με τον διευθυντή νοσοκομείου Διαμαντή Χλωρό, ενώ η πτέρυγα είναι αδύνατον να εκκενωθεί σύντομα.

Γίνεται προσπάθεια να βρεθεί άλλος χώρος, όπου θα μεταφερθούν οι ασθενείς, ενώ ορισμένοι βγήκαν στον υπαίθριο χώρο με τις φιάλες οξυγόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επιβεβαίωσε ο κ. Χλωρός, υπάρχει και ένας τραυματίας με εγκαύματα.

Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι η φωτιά ξέσπασε όταν ένας ασθενής προσπάθησε να ανάψει τσιγάρο, δίπλα σε συσκευές οξυγόνου.

(Βίντεο και φωτό: Βαγγέλης Χριστοφορίδης)