Τριήμερο rapid test δωρεάν για τους πολίτες θα πραγματοποιήσει από αύριο, Δευτέρα,  ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου σε κεντρικά σημεία των δύο Κοινοτήτων του, μετά την επιβολή σκληρού  lockdown στην περιοχή με κλείσιμο σχολείων και λιανεμπορίου.

Συγκεκριμένα, Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου SARS-CoV-2 τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στον Εύοσμο.

Την επόμενη μέρα (Τρίτη 23/2) τα τεστ θα πραγματοποιούνται στο «θεατράκι», στον πεζόδρομο του Κορδελιού, ενώ την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην πλατεία του Ευόσμου.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΟΔΥ, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστούν τα τεστ την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να υποβληθούν στο τεστ, θα πρέπει έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και να έχουν στείλει προηγουμένως μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033.

Το αποτέλεσμα του rapid test θα σταλεί με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο.

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Στο μεταξύ, νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί κάτοικοι του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου για το θέμα της φημολογίας σχετικά με την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών, καθώς και για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή αυστηρότερου lockdown στην περιοχή τους. Μάλιστα υπέγραψαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, το οποίο θα επιδώσουν αύριο, Δευτέρα, στον δήμαρχο.

Της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους του δήμου, που ξεκίνησε από την πλατεία του Ευόσμου και κατέληξε στο Κορδελιό.

Διαψεύδει ο Δήμος τα περί Κέντρου Μεταναστών

«Πέρα για πέρα αναληθείς», χαρακτηρίζει ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου τις φήμες που αφορούν στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών εντός των ορίων του Δήμου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ουδέποτε υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ή της αστυνομίας με το Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου», ενώ, όπως υπογραμμίζεται, «είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν θα τηρούσε κρυφή ατζέντα για ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την τοπική κοινωνία».