Μαζικό και δυναμικό, αλλά χωρίς επεισόδια ήταν τελικά το συλλαλητήριο οπαδών του ΠΑΟΚ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Καμάρας, στην Εγνατία  οδό και σε παρακείμενους δρόμους.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση με το ειρηνικό τους συλλαλητήριο, στο οποίο ήταν παρόντες μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης, ο προπονητής της ομάδας Κ19, Πάμπλο Γκαρσία και παίκτες των Ακαδημιών.

Οι φίλοι του Δικεφάλου φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, για την γνωμοδότηση της ΕΕΑ και την τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς την Διεθνή Έκθεση.

Κρατώντας πανό που έγραφε «Η Ελλάδα χωρίζεται στα δύο» κατέβηκαν από την Αγγελάκη, διέσχισαν την Τσιμισκή μέχρι το ύψος της Αριστοτέλους και επέστρεψαν στην Καμάρα, χωρίς να συμβεί το παραμικρό, δίνοντας σε όλους να καταλάβουν ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να πλήξει τον ΠΑΟΚ και όσα κατάφερε να πετύχει εντός αγωνιστικών χώρων.

Στην συγκέντρωση υπήρχε πλήθος ατόμων όλων των ηλικιακών αποχρώσεων, που ζήτησαν την παραίτηση του υφυπουργού Αθλητισμού και στα συνθήματά τους απαιτούσαν διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδοση του ΠΑΟΚ χωρίς τιμωρία στην συνέχεια της σεζόν.

Γύρω από τον χώρο της συγκέντρωσης είχε αναπτυχθεί μεγάλη αστυνομική δύναμη που επιτηρούσε την περιοχή, και γύρω από την ΔΕΘ, καθώς εκείνη την ώρα γίνονταν τα εγκαίνια της 28ης Agrotica από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη  Βορίδη.

Στο τέλος της διαδήλωσης έμειναν μερικές δεκάδες ατόμων, που προέρχονταν από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, χωρίς ωστόσο να προκληθούν περαιτέρω επεισόδια.

Χθες, στο μεταξύ, αφέθηκαν ελεύθεροι  οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που είχαν προσαχθεί για την παρέμβασή τους στα πολιτικά γραφεία δύο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Ο βουλευτής, Σταύρος Καλαφάτης, με δήλωσή του γνωστοποίησε πως δεν θα προχωρήσει σε κάποια κίνηση σε βάρος των 20 προσαχθέντων, προσθέτοντας ότι «προέχει η κοινωνική ηρεμία». (Με πληροφορίες από metrosport.gr)