Την στιγμή, που οι 12 συλληφθέντες για τις βόμβες μολότοφ και τους εμπρησμούς στην περιοχή της Καμάρας αφήνονταν ελεύθεροι από τις δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης,  μια άλλη επίθεση με αυτοσχέδιες βόμβες δέχθηκε διμοιρία των ΜΑΤ, έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η επίθεση έγινε γύρω στις 12 το μεσημέρι στο σημείο όπου κατασκευάζεται η νέα βιβλιοθήκη του Ιδρύματος κι όπου στεγαζόταν επί 34 χρόνια η αποκαλούμενη κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Ομάδα αγνώστων, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, κινήθηκε αιφνιδιαστικά προς το σημείο, εκσφενδονίζοντας τις μολότοφ προς τους αστυνομικούς.

Οι δράστες φαίνεται πως ξεκίνησαν μέσα από τον πανεπιστημιακό χώρο και μετά την επίθεση τράπηκαν σε φυγή.

Στο σημείο κλήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που πραγματοποιούν αναζητήσεις. Από την επίθεση δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Ωστόσο οι αστυνομικοί μιλούν για δολοφονική επίθεση και τονίζουν ότι είναι άκρως επικίνδυνη η τοποθέτηση αστυνομικής δύναμης σε τέτοια σημεία, όπου κυριαρχούν οι άγριες διαθέσεις των αδίστακτων ταραξιών. Οι αστυνομικοί ζητούν να χαρακτηρίζεται ιδιώνυμο αδίκημα και η επίθεση εναντίον τους, όπως  συμβαίνει με τις επιθέσεις εναντίον γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Αν ήταν το αδίκημα ιδιώνυμο τότε οι διώξεις θα ήταν πιο αυστηρές και όχι σε επίπεδο μονομελούς πλημμελειοδικείου, στο οποίο παραπέμφθηκαν προχθές και οι 12 συλληφθέντες, αλλά πήραν αναβολή για τον Μάϊο και αφέθηκαν ελεύθεροι.