Δεύτερος γύρος εκλογών για τον Δήμο Θεσσαλονίκης με αντιπάλους τον Κων Ζέρβα και τον Στέλιο Αγγελούδη προβλέπει δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται έναν μήνα πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για το POLITIC, στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή», ο Κωνσταντίνος Ζέρβας οδηγεί την κούρσα με 30,2%.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Στέλιος Αγγελούδης με 21%, τρίτος ο Σπύρος Πέγκας με 11,8%, ενώ στην τέταρτη θέση είναι ο Δρόσος Τσαβλής με 8,2%.

Πέμπτος είναι ο Στέργιος Καλόγηρος με 7,5%, έκτος ο Βασίλης Τομπουλίδης με 5%, στην έβδομη θέση η Μαρία Κέκη με 4,5%, όγδοος ο Ιωάννης Κουριανίδης με 2,2% ενώ το 1,5% απάντησε «άλλον». Το ποσοστό των αναποφάσιστων κινείται στο 8,1%.

Σε ερώτηση για το αν η ζωή των κατοίκων της Θεσσαλονίκης έχει γίνει καλύτερη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η πλειοψηφία των πολιτών απάντησε πως έχει γίνει χειρότερη. Πιο συγκεκριμένα, το 43% απάντησε ότι είναι χειρότερη, το 27% καλύτερη, το 22% η ίδια και το 8% ΔΓ/ΔΑ.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, Έπειτα από τέσσερα χρόνια διοίκησης, οι πολίτες απαντούν ότι δεν είναι ευχαριστημένοι από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα. Σε ερώτηση για την εικόνα που έχουν για τον ίδιο, το 58% απάντησε αρνητική/μάλλον αρνητική, το 30% θετική/μάλλον θετική και το υπόλοιπο 12% ΔΓ/ΔΑ.

Παρατάξεις χωρίς «χρώματα» θέλουν οι Θεσσαλονικείς

Συνδυασμούς που θα απέχουν από τις κομματικές ταυτότητες προτιμά η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου, αφού το 45% απάντησε πως οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα πρέπει να είναι ανεξάρτητοι.

Αντίθετα το 35% δήλωσε ότι θέλει να έχουν λάβει το χρίσμα από κάποιο κόμμα, και το υπόλοιπο 20% απάντησε Δεν Γνωρίζω / Δεν Απαντώ.