Δεν υπάρχει πόσιμο νερό για ανθρώπους και ζώα στο δάσος του Σέϊχ Σου, όπως καταγγέλλει η πρόεδρος του σωματείου «Αδέσποτα Σέιχ Σου», Βούλα Τζάνου, η οποία φροντίζει τα 45 αδέσποτα σκυλιά, που διαβιούν στο περιαστικό δάσος, τα τελευταία 10 χρόνια.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ3 εκτός από την ζωοοτροφή, είναι αναγκασμένη φέτος τόσο η ίδια όσο και οι άλλοι φιλόζωοι, που φροντίζουν τα αδέσποτα, να κουβαλoύν και το νερό, που χρειάζονται τα ζώα, καθώς όλες οι βρύσες του περιαστικού δάσους είναι κλειστές.

Τις βρύσες έκλεισε το δασαρχείο καθώς το νερό, που προέρχεται από τις δεξαμενές, που υπάρχουν στο δάσος για τη δασοπυρόσβεση, δεν είναι πόσιμο.

Η μοναδική βρύση, που λειτουργεί στο Σέιχ Σου είναι αυτή, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Βασιλείου. Με κόκκινα γράμματα αναγράφεται στη βρύση ότι το νερό δεν είναι πόσιμο.

Σύμφωνα με τηn δασάρχη Θεσσαλονίκης γίνεται προσπάθεια από κοινού με τον δήμο Νεάπολης-Συκεών ώστε να τοποθετηθεί δεξαμενή νερού για τα ζώα του δάσους.

Το δασαρχείο εξάλλου σύμφωνα με τη δασάρχη είναι σε συνομιλίες με την ΕΥΑΘ για τη δημιουργία δικτύου ύδρευσης για τους εκατοντάδες περιπατητές, αθλούμενους και ποδηλάτες του Σέιχ Σου.