“Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΝΕΙ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ 85η ΔΕΘ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ”, ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΥΜΑ-Θ)

Μεγαλύτερη του αναμενομένου θα είναι η συμμετοχή της Γερμανίας, ως τιμώμενης χώρας, στην 85η ΔΕΘ, όπως ενημέρωσαν τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρο Καράογλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης και εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας και του Εκθεσιακού Οργανισμού της Κολωνίας, που διαχειρίζεται την υλοποίηση της γερμανικής συμμετοχής στη φετινή διοργάνωση.

Στη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, ο κ. Καράογλου παρέλαβε λίστα με τις δηλώσεις συμμετοχής γερμανών εκθετών στην οποία ξεχωρίζουν επιχειρηματικοί όμιλοι και θυγατρικές τους στην Ελλάδα, παραγωγικοί φορείς, Υπουργεία και φορείς του Γερμανικού Δημοσίου, μελετητικά και ερευνητικά ινστιτούτα, καθώς και εκπαιδευτικοί οργανισμοί.

Οι περισσότερες από τις 56 εταιρείες και φορείς της Γερμανικής αγοράς θα στεγαστούν στο Περίπτερο 13 της ΔΕΘ, ενώ σε όλη τη διάρκεια της Έκθεσης θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα υγιεινής για τη διαφύλαξη της υγείας εκθετών και επισκεπτών.

Οι εκπρόσωποι του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών και του Εκθεσιακού Οργανισμού της Κολωνίας εξέφρασαν στον κ. Καράογλου τη χαρά τους για το γεγονός ότι η Γερμανία συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως από τις 05 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2020 θα αναδειχθούν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες υπογραφής συνεργασιών και συμφωνιών μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δυο χωρών.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Ποζρικίδη, η Γερμανική συμμετοχή θα καλύψει και τα 6.000 τετραγωνικά μέτρα του Περιπτέρου 13, κάτι που σημαίνει ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ως επίσημη κρατική συμμετοχή η Γερμανία θα καλύψει εκθεσιακά τόσα πολλά τετραγωνικά μέτρα.

Από την πλευρά του ο κ. Καράογλου ευχαρίστησε τη Γερμανία για την ψήφο εμπιστοσύνης που δίνει στην 85η ΔΕΘ και την πόλη της Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε: “Η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα είναι η πρώτη εκθεσιακή διοργάνωση πανευρωπαϊκά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Ελλάδα και Γερμανία συνεργαζόμαστε στενά προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά και μέσω της εκθεσιακής δραστηριότητας να επαναφέρουμε τις εθνικές μας οικονομίες σε τροχιά ανάπτυξης, διευρύνοντας το πεδίο των επενδυτικών συνεργασιών. Μπροστά μας έχουμε μια ευκαιρία την οποία δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένη. Προχωρούμε με αισιοδοξία, όντας σίγουροι ότι η ΔΕΘ θα λειτουργήσει για ακόμη μια φορά ως “ατμομηχανή” της ανάπτυξης”.