Σειρά πρωτοβουλιών για μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, αλλά και λειτουργία υπηρεσιών για βοήθεια και αλληλεγγύη στις ευπαθείς ομάδες ανακοίνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς.

Μεταξύ των άλλων έχουν ληφθεί τα εξής μέτρα:

Αυτοκίνητο του Δήμου Καλαμαριάς κυκλοφορεί στις γειτονιές κοντά στα πάρκα και παραλίες και μεταδίδει το μήνυμα για παραμονή στο σπίτι καθώς παρατηρήθηκε αρκετός κόσμος τα τελευταία 24ωρα να κάνει βόλτα στο παραλιακό μέτωπο.

Απολυμάνθηκαν δεκάδες χώροι, ενώ έγιναν τροποποιήσεις στη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών και πάρθηκαν μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους. «Δουλεύουμε 15 ώρες την ημέρα, ακόμη και το Σαββατοκύριακο, για να κρατήσουμε όρθιες τις υπηρεσίες και να ανταπεξέλθουμε στον κίνδυνο του ιού», αναφέρει ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής ανακοινώθηκε πως προσφέρονται δωροεπιταγές για σούπερ μάρκετ στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα προκειμένου να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους, ενώ η αντιδημαρχία Καθαριότητας ενημέρωσε τους δημότες να διαχειρίζονται συνετά τα απορρίμματά τους και να μην εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα στους δρόμους και τα πεζοδρόμια.

Έχει συσταθεί Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης Κορονοϊού, λειτουργεί ειδική τηλεφωνική γραμμή 2313314444 για θέματα ενημέρωσης των δημοτών σχετικά με τις υπηρεσίες του δήμου, δημιουργήθηκε δεύτερο εργοτάξιο καθαριότητας για λόγους ασφαλείας, ενισχύθηκαν οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, ενώ πάρθηκαν μέτρα ασφαλείας για το προσωπικό που έρχεται σε επαφή με τους δημότες.