Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενημερώνει τους δημότες ότι εφαρμόζεται ειδικό πρόγραμμα συλλογής χριστουγεννιάτικων δέντρων και τους προτρέπει να μην τα αφήνουν σε κάδους και πεζοδρόμια, αλλά να τηλεφωνούν για τα σημεία εναπόθεσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Πρόγραμμα συλλογής των φυσικών χριστουγεννιάτικων δένδρων οργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων (ΦοΔ.Σ.Α.) Κεντρικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η δράση, που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη φορά, στοχεύει στην εναλλακτική αξιοποίηση των φυσικών δένδρων μετά την εορταστική περίοδο, ώστε κανένα δένδρο να μην καταλήξει στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι δημότες να μην εναποθέτουν τα δένδρα στους κάδους αλλά να καλούν στα παρακάτω τηλέφωνα της Δημοτικής Κοινότητας στην οποία ανήκουν και να κλείνουν ραντεβού για την περισυλλογή τους σε συγκεκριμένα σημεία.”

Αντίστοιχα προγράμματα εφαρμόζουν και άλλοι Δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, για τα οποία οι ολίτες ενημερώνονται από τηλέφωνα των κατά τόπους υπηρεσιών.