Ο Δήμος Καλαμαριάς με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το φλέγον ζήτημα της Μαρίνας Αρετσούς  θα συζητηθεί μεταξύ άλλων στο επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 22 Μαρτίου με συμμετοχή βουλευτών και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

“Για το θέμα προσκλήθηκαν να ενημερωθούν και να τοποθετηθούν οι Βουλευτές  Α’ & Β΄Θεσσαλονίκης,  ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κ. Βούλα Πατουλίδου, η Δ/ντρια του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κ. Μαρία Αντωνίου και ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γιώργος Τσακούμης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο πρόκειται να ενημερώσει όλους για τις θέσεις του, σχετικά με το ζήτημα της μαρίνας, τις κινήσεις στις οποίες προέβη, αλλά και το σχέδιο δράσης, που πρόκειται να ακολουθήσει, ώστε να μην περάσει το ΤΑΙΠΕΔ τις κόκκινες γραμμές, τις οποίες η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου έχει βάλει.

«Η  υπόθεση της μαρίνας δεν αφορά μόνο τον Δήμο της Καλαμαριάς, αλλά όλους τους πολίτες του. Για τον λόγο αυτό σύσσωμοι οι πολιτικοί φορείς της πόλης, πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και υπευθυνότητας, ένα μήνυμα ξεκάθαρο ότι πάνω απ’ όλα θα προστατέψουμε τα συμφέροντα των πολιτών μας, το περιβάλλον και την τοπική οικονομία» δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης”.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα της μαρίνας Αρετσούς έχει συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή, τα μέλη της οποίας μετέβησαν στην Αθήνα και είχαν επαφές με παράγοντες του ΤΑΙΠΕΔ, διαπιστώνοντας ότι παρέμειναν αμετακίνητοι στις θέσεις τους.

Η παράταξη ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ του Άρη Τεμεκενίδη έχει ζητήσει δημοψήφισμα, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ ως μια προσπάθεια τσιμεντοποίησης ενός μεγάλου μέρους της μαρίνας και αποκλεισμού των πολιτών από την ελεύθερη πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς.