Τις συνθήκες τρόμου, που επικρατούν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης περιέγραψε σε συνέντευξή της στο “Ράδιο Θεσσαλονίκη” η Γλυκερία Βλαχογιάννη διευθύντρια ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος», λέγοντας ότι δίνουν μάχη κάθε μέρα για να εξασφαλίσουν ένα κρεβάτι, αφού επικρατεί το αδιαχώρητο από ασθενείς με covid.

Η κα Βλαχογιάννη είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών είναι ανεμβολίαστοι και με συγκίνηση πρόσθεσε: “Χθες το βράδυ είχαμε μία ακόμη απώλεια. Έφυγε από την ζωή ένας ασθενής μας, κάτω από 60 ετών και έχουμε γίνει κομμάτια”.

Στη συνέχεια η διευθύντρια της ΜΕΘ, απαντώντας σε ερωτήσεις του Χρήστου Νικολαϊδη και της Θεοδώρας Καραγκιουλάχ ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού, διότι άλλοι συνταξιοδοτούνται, άλλοι φεύγουν και βρίσκουν αλλού δουλειές και άλλοι δεν επιθυμούν να προσληφθούν. «Δεν έρχεται προσωπικό να δουλέψει γιατί δεν έχει κανένα κίνητρο», δήλωσε η Γλυκερία Βλαχογιάννη.

Τέλος απηύθυνε για μια ακόμη φορά έκκληση για εμβολιασμό των πολιτών, είπε ότι ο κορωνοϊός δεν γνωρίζει ηλικίες και ότι μπορεί να προσβάλλει τους πάντες, καθώς μάλιστα βγαίνουν συνέχεια νέα στελέχη και είναι αδύνατος ο έλεγχός τους χωρίς εμβόλια.

“Τι άλλο να τους πούμε;” αναρωτήθηκε. “Τα έχουμε πει όλα για την αναγκαιότητα του εμβολίου. Τους παρακαλούμε να πάνε να εμβολιαστούν. Δεν αντέχει άλλο το σύστημα, δεν αντέχει η κοινωνία”.