Επιτυχία σημείωσε το τουρνουά καλαθοσφαίρισης, που διοργάνωσε στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος , στη μνήμη του Άλκη Καμπανού, που δολοφονήθηκε τον Φεβρουάριο.
Επρόκειτο για  ένα τριήμερο γιορτής με συμμετοχή διαφόρων συλλόγων και αθλητών, που στήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στη μνήμη του Άλκη. Στόχος ήταν να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα από αστυνομικούς υπαλλήλους αλλά και την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης κατά της βίας και του τυφλού οπαδισμού.

Η ιδέα του τουρνουά ξεκίνησε από τους αστυνομικούς υπαλλήλους και πραγματοποιήθηκε με την αρωγή και του υπουργείου Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης και του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου 19χρονου έστειλε το δικό του μήνυμα πριν δύο μέρες σε συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας πως επιθυμεί το φωτεινό χαμόγελο του παιδιού του να φωτίζει κάθε σκοτεινή πτυχή του οπαδισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συμμετέχοντες φεύγοντας πήραν ένα μετάλλιο, στη μία όψη του οποίου είναι χαραγμένο το πρόσωπο του Άλκη.

Την Πλατεία Αριστοτέλους επισκέφθηκαν πολλοί φίλοι του αθλήματος, αστυνομικοί, αθλητές, παράγοντες και εκπρόσωποι φορέων.

Το παρόν έδωσε και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κων. Ζέρβας, που συνεχάρη τους αθλητές και τους διοργανωτές.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας (αριστερά) συγχαίρει τον Π. Καρδαρά, που στο διπλανό στιγμιότυπο είναι με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκη Θ. Τσαϊρίδη. 

Η συμμετοχή του Π. Καρδαρά με συγκίνηση

Μεταξύ άλλων συμμετείχε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος Πάνος Καρδαράς, που μάλιστα έλαβε μέρος στον διαγωνισμό στα τρίποντα και εμφανίστηκε συγκινημένος για ιδιαίτερους λόγους.

Όπως ανέφερε, κατά την θητεία του στο στρατό είχε υποδιοικητή τον πατέρα του Άλκη σε μονάδα Μηχανικού στο Πολύκαστρο Κιλκίς, λέγοντας ότι “ήταν από τους καλύτερους Στρατιωτικούς που έχω συναντήσει”.

Ο κ. Καρδαράς συνεχάρη τις διοικήσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, υπενθυμίζοντας ότι και ως αντιπρόεδρος του ΟΛΘ είχε βοηθήσει να παραμείνει ο χώρος εκπαίδευσης των ανδρών και γυναικών των σωμάτων ασφαλείας στο λιμάνι όταν κάποιοι είχαν αποφασίσει να καταργηθεί και είχαν ενημερώσει την τότε ηγεσία.