“Φυσικά θα κρατήσει την έδρα, εξυπακούεται αυτό και ασχολείται προσωπικά ο ίδιος με τα ζητήματα της πόλης”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ‘Ακης Σκέρτσος σε ερώτηση για το αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρατήσει την έδρα στην Α Θεσσαλονίκης. 

“Για αυτό και βλέπετε η Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά έχει το δικό της αναπτυξιακό σχέδιο”, είπε ο κ. Σκέρτσος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:

“Η χώρα χρειάζεται μια «σταθερή, αυτοδύναμη κυβέρνηση, συνεκτική» και όχι σχήματα συνεργασίας «θνησιγενή», με στελέχη «που δεν θα ενδιαφέρονται για το κοινό καλό, αλλά θα έχουν προσωπική ατζέντα».

«Τις γέφυρες με τη ΝΔ και προσωπικά με τον πρωθυπουργό τις έχει κόψει ο κ. Ανδρουλάκης. Αν ο κ. Ανδρουλάκης, μετά από δύο, τρεις μήνες που μας λέει ότι η χώρα έχει καταστραφεί, ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός, αλλάξει θέση μέσα σε είκοσι τέσσερεις ώρες και έρθει τελικά και ζητήσει μια συνεργασία θα είναι αναξιόπιστος. Και δε νομίζω ότι θα είναι κι ένας αξιόπιστος κυβερνητικός εταίρος για μια κυβέρνηση, που πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι σταθερή και να κρατήσει άλλα τέσσερα χρόνια για να μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο της».

Για την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης

Σε ερώτηση για το εάν ο κ. Μητσοτάκης θα κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπου κατεβαίνει ως επικεφαλής υποψήφιος βουλευτής του ψηφοδελτίου της ΝΔ και εάν θα προχωρήσει σε κάποια ιδιαίτερη εξαγγελία για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σκέρτσος απάντησε:

«Ο κ. Μητσοτάκης, αν μη τι άλλο, έχει αποδείξει ότι είναι ένας ειλικρινής και συνεπής πολιτικός που κρατάει πάντα το λόγο του. Αυτό είναι στον πυρήνα, νομίζω, των χαρακτηριστικών, που κάνουν διαφορετική τη ΝΔ από τον πολιτικό ανταγωνισμό, από την αντιπολίτευση. Φυσικά θα κρατήσει την έδρα, εξυπακούεται αυτό και δουλεύει προσωπικά ο ίδιος, ασχολείται προσωπικά ο ίδιος, με τα ζητήματα της πόλης. Για αυτό και βλέπετε η Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά έχει το δικό της αναπτυξιακό σχέδιο.

Αυτό οφείλεται στη βούληση του πρωθυπουργού, ο οποίος γνωρίζει ότι είναι μια παραμελημένη πόλη, παρότι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ελλάδα, για πολλά χρόνια έχασε πολλές αναπτυξιακές ευκαιρίες και πρέπει να τρέξει ακόμη πιο γρήγορα. Αυτό συμβολίζει η επιλογή του να κατέβει στην Α’ Θεσσαλονίκης και να εκπροσωπεί αυτή την πόλη στο κοινοβούλιο»

Είμαι ΠΑΟΚ και στηρίζω την κυβέρνηση

Σε ερώτηση για αντικυβερνητική ανακοίνωση φιλάθλων του ΠΑΟΚ ο κ. Σκέρτσος σχολίασε :
«Απαντώ, ότι εγώ προσωπικά είμαι ΠΑΟΚ και στηρίζω την κυβέρνηση».

Σε ερώτηση για τη σύλληψη και κράτηση του πλέον εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας Φ. Μπελέρη, από τις αλβανικές αρχές, ο κ. Σκέρτσος απάντησε: «Η κυβέρνηση της Αλβανίας θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά αυτές τις επιλογές και τις αποφάσεις. Ο δήμαρχος, πλέον εκλεγμένος δήμαρχος, θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος. Δεν μπορεί να διεκδικεί ένα μέλος την Ε.Ε. και να μετέρχεται τέτοιες μεθοδεύσεις». τό το έγκλημα να πάρουν την ποινή που τους αξίζει».

Για τα έργα στη Θεσσαλονίκη 

Ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε επίσης σε έργα της Θεσσαλονίκης, όπως το μετρό και η ανάπλαση της ΔΕΘ, δίνοντας στοιχεία και προβλέψεις για τη χρηματοδότηση και την εξέλιξη τους.

Επίσης,αναφέρθηκε και στη στήριξη που δίνει η κυβέρνηση σε νέα ζευγάρια και σε μονογονεϊκές οικογένειες με μέτρα, όπως το πρόγραμμα: «Σπίτι Μου», αύξηση κατά τριάντα χιλιάδων των δικαιούχων των βρεφονηπιακών σταθμών, το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», αύξηση του επιδόματος τοκετού, των επιδομάτων ανά παιδί, κ.α.

Τι είπε για την ΕΡΤ 3

Ο κ. Σκέρτσος υπογράμμισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, «την αναβάθμιση του ρόλου και του προγράμματος και της απήχησης της δημόσιας τηλεόρασης», κατά «κοινή ομολογία και με βάση τη γνώμη των πολιτών».

«Προφανώς, η ΕΤ3 έχει να επιτελέσει ένα σημαντικό ρόλο» είπε ο κ. Σκέρτσος και σημείωσε την εκχώρηση της «αποκλειστικής» προβολής από το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης του ντιμπτέιτ και των εκλογικών αποτελεσμάτων στην νοηματική γλώσσα «ακριβώς, για να τονίσει και να ενισχύσει το διακριτό χαρακτήρα και τη συμβολή της στην ενημέρωση των πολιτών, χωρίς προβλήματα και χωρίς εμπόδια στην πρόσβαση αυτή».