– Στάση εργασίας και των δημοσιογράφων 12.00 – 16.00.

Ημέρα ταλαιπωρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη, καθώς απεργεί το προσωπικό του ΟΑΣΘ, ενώ έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο, που θα δυσκολέψουν και την κίνηση των ιδιωτικών αυτοκινήτων. 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στην 24ωρη απεργία και πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 μπροστά στο ΕΚΘ.

Το ΠΑΜΕ  καλεί σε συγκέντρωση στις 11:00 στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ αντιεξουσιαστές και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς θα συγκεντρωθούν στις 10:30 στην Καμάρα.

Ανακοίνωση από τον ΟΑΣΘ

Ο ΟΑΣΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την  Τετάρτη, 6 Απριλίου.

Οι λεωφορειακές γραμμές θα εκτελούνται με προσωπικό ασφαλείας.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ ανακοίνωσε ότι: «Οι εργαζόμενοι στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης συμμετέχουμε με 24ωρη Απεργία στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Τετάρτη 06 Απριλίου 2022.

Την ίδια μέρα καλούμε τους εργαζόμενους στην πόλη μας σε συμμετοχή και βροντερό παρόν στην συγκέντρωση που διοργανώνει το Ε.Κ.Θ. να ενώσουμε τις φωνές διαμαρτυρόμενοι για την Ακρίβεια, την Φτώχεια και τις Ανισότητες.»

Στάση εργασίας των δημοσιογράφων 

ο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με τις άλλες Ενώσεις Συντακτών, κηρύσσει τετράωρη στάση εργασίας σε όλα τα Μέσα την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 12.00 έως τις 16.00. 

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Οι συνάδελφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ των αγωνιστικών συγκεντρώσεων – κινητοποιήσεων εξαιρούνται από την στάση εργασίας.

Οι δημοσιογράφοι, θύματα και οι ίδιοι των υπερβολικών αυξήσεων που ταλαιπωρούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, συναισθάνονται την ανάγκη να υπάρξει παρεμβατικό πλαίσιο που θα προστατεύσει τους εργαζόμενους και θα αυξήσει τα χαμηλά εισοδήματα στη χώρα.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συντονισμό με τις άλλες Ενώσεις Συντακτών, ζητούν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει επιτέλους τα μέτρα στήριξης του Τύπου και να ολοκληρώσει το συντομότερο τη διαδικασία υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τα δημόσια ΜΜΕ.