Ολοκληρωμένη παρέμβαση ανάπλασης της περιοχής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης δρομολογείται μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μέσω των παρεμβάσεων που θα γίνουν αναμένεται, μεταξύ άλλων, η αύξηση του αστικού πρασίνου, η μείωση των επιπέδων θορύβου, η βελτίωση του μικροκλίματος, η συμπλήρωση των δενδροστοιχιών, η ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων και η διαμόρφωση καθιστικών, η αναδιάταξη των στάσεων αστικής συγκοινωνίας και ταξί, η αύξηση της οδικής ασφάλειας και η απελευθέρωση των χώρων που έχουν καταληφθεί από την παράνομη στάθμευση.

Την απόφαση υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου. Την παρέμβαση έχει σχεδιάσει ο Δήμος Θεσσσαλονίκης, ενώ το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με 1,9 εκ. ευρώ.

 

Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας, επισήμανε, ότι «η ολοκληρωμένη ανάπλαση θα δώσει επιτέλους λύση με την αναβάθμιση της προσβασιμότητας και του πρασίνου, σε μια περιοχή όπου δεσπόζει μια από τις πιο βασικές υποδομές υγείας της Θεσσαλονίκης, με υπερτοπικό χαρακτήρα». Παράλληλα σχολίασε ότι με τέτοιου είδους παρεμβάσεις μετατρέπονται οι απρόσωποι ευρωπαϊκοί πόροι σε μετρήσιμο έργο.

Ζέρβας και Πατουλίδου για σειρά άλλων έργων

Από την πλευρά του, ο κ. Ζέρβας, χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία με την Περιφέρεια όχι μόνο στην ανάπλαση του Ιπποκρατείου, αλλά και σε μια σειρά από άλλα έργα, όπως οι εμβληματικές παρεμβάσεις στην πλατεία Διοικητηρίου, τον άξονα της Αριστοτέλους και την επέκταση της παλιάς παραλίας, που δρομολογήθηκαν από κοινού.

Στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που υλοποιεί η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε η κ. Πατουλίδου, που επισήμανε ότι μέσω αυτού γεφυρώθηκαν πολλές ανισότητες μεταξύ των Δήμων.

«Ειδικά για το Δήμο Θεσσαλονίκης, μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα η Περιφέρεια υλοποιεί 22 έργα συνολικού προϋπολογισμού 11 εκ. ευρώ και θα έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους ως το 2023, βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα» πρόσθεσε.