Για άλλη μια φορά επιχείρησαν να βρωμίσουν τον Λευκό Πύργο και τα μάρμαρα, που βρίσκονται στα εκεί μνημεία μερικές δεκάδες διαδηλωτών, του λεγομένου αντιεξουσιαστικού χώρου, που στη συνέχεια συγκρούστηκαν με αστυνομικούς.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τρία άτομα, εκ των οποίων ένας αστυνομικός, ενώ συνελήφθησαν 51 διαδηλωτές, οι οποίοι προσάγονται σήμερα στον εισαγγελέα.

Τα επεισόδια ήρθαν ως συνέχεια μιας πορείας, που πραγματοποιήθηκε, αργά το βράδυ της Τετάρτης, στη Νέα Παραλία, όπου αρχικά σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις.

Αργότερα τα επεισόδια εντάθηκαν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα, ενώ έγιναν 51 προσαγωγές που μετατράπηκαν αργότερα σε συλλήψεις.

Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν, όταν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, που συμμετείχαν σε αντιφασιστική πορεία, έγραψαν συνθήματα με σπρέι στα μάρμαρα του Λευκού Πύργου και στο Βασιλικό Θέατρο. Αστυνομικοί επιχείρησαν να προβούν σε ελέγχους, γεγονός που πυροδότησε ένταση, ενώ ακολούθησαν μικροσυμπλοκές.

Ένα από τα συνθήματα της κατάντιας….

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, δύο διαδηλωτές κι ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν και απευθύνθηκαν σε εφημερεύον νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Από το σημείο προσήχθησαν 51 διαδηλωτές και μετά την εξέτασή τους συνελήφθησαν. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, που διαβιβάζεται σήμερα στην εισαγγελία.

Νομικοί κύκλοι πάντως υποστηρίζουν ότι μάλλον δεν μπορεί η εισαγγελία να δώσει λύση στο συνεχιζόμενο πρόβλημα με την επεισοδιακή κατάσταση, που προκαλούν οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές.

Ως συνήθως, αναμένεται να οριστεί δικάσιμος και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες για να συνεχίσουν στην πρώτη ευκαιρία τα ίδια ή και χειρότερα έκτροπα.