Βροχερός καιρός επικρατεί από τις πρωϊνές ώρες στην Θεσσαλονίκη, με πρόβλεψη ότι θα παραμείνει έτσι και στην ευρύτερη περιοχή με τοπικές βροχές και πιθανότητα για καταιγίδες, αλλά και με πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, στη Δυτική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το απόγευμα στα ανατολικότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Ανατολική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ στη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά νότιοι 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Βελτίωση αναμένεται από τις απογευματινές ώρες, αλλά και αύριο, Κυριακή, με μικρές πιθανότητες βροχόπτωσης.