Με βροχή, μουντή ατμόσφαιρα και ομίχλη στα πέριξ ξημέρωσε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Γενικά στο Βόρεια Ελλάδα σημειώνονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, σε ένα διαφορετικό το σημερινό σκηνικό καιρού στη Μακεδονία και τη Θράκη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες και ομίχλες με τοπικές βροχές, επικρατούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη και από το μεσημέρι/απόγευμα, υπάρχει η πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί τρία με τέσσερα μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Αντίστοιχο παρουσιάζεται το σκηνικό του καιρού σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα είναι οι νεφώσεις, που παροδικά θα είναι αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τα φαινόμενα αναμένονται ισχυρά, όμως από το απόγευμα εκτιμάται ότι αυτά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί τρία με τέσσερα μποφόρ και στα ανατολικά έξι με επτά. Από το βράδυ, οι άνεμοι αναμένεται να στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα είναι έντασης τέσσερα με έξι μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου και στη δυτική Μακεδονία, θα είναι έως και τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Επισημαίνεται πως από το απόγευμα της Κυριακής (12-11-23) και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (13-11-23) νέο καιρικό σύστημα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει αρχικά τη δυτική Ελλάδα και τη Δευτέρα το ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-11-2023

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές, που γρήγορα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με τοπικές βροχές στα δυτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, που από το βράδυ θα επεκταθούν στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φθάσει τους 20 με 22 και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και τη νότια νησιωτική χώρα τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13-11-2023

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, όμως γρήγορα από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14-11-2023

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα κεντρικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-11-2023

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστεί ομίχλη.
Οι άνεμοι είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα κεντρικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.