Στο πλαίσιο  των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ  που διοργάνωσε και φέτος (Δευτέρα 25 & Τρίτη 26 Νοεμβρίου) το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) δόθηκε τα βραβείο “Καλύτερης Δράσης Οδικής Ασφάλειας” 2019, που δίνεται από το ΙΜΕΤ σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων (Hellastron) και τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ).

Το φετινό βραβείο απονεμήθηκε στην Τροχαία Θεσσαλονίκης, γα τις καινοτόμους εφαρμογές που ανέπτυξε στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας τον περασμένο χρόνο και συγκεκριμένα για το πρόγραμμα «Μικροί τροχονόμοι ….εν δράσει!» επιδεικνύοντας πρωτοπόρα  οπτική κι έμπρακτο ενδιαφέρον για την προαγωγή της Οδικής Ασφάλειας.

Ο Διευθυντής ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης και ο Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος κ. Γέρμανος Θωμάς (στο μέσον), καθώς και οι κ.κ. Δημήτρης Αντωνίου και Αντώνης Τσαπατάκης (Παραολυμπιονίκης  κολύμβησης και αξιωματικός  της Ελληνικής Αστυνομίας) με στελέχη της τροχαίας και του ΙΜΕΤ.

Ο Δρ. Ε. Μπεκιάρης, Διευθυντής του ΙΜΕΤ, κατά την απονομή του Βραβείου σχολίασε: «Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανέπτυξε ολιστικές δράσεις για προαγωγή της Οδικής Ασφάλειας των παιδιών, συνδυάζοντας παιδαγωγικά φυλλάδια και βιβλία, βιωματικές δράσεις, λογισμικό πολυμέσων, βίντεο, παρεμβάσεις σε κοινωνικά δίκτυα αλλά ακόμη και χρήση επαυξημένης πραγματικότητας. Πρόκειται για υπόδειγμα συνδυασμένης δράσης παν-Ευρωπαϊκού επιπέδου».

Η κα. Γαϊτανίδου, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, συμπλήρωσε πως και οι 3 βραβεύοντες φορείς θα πρέπει να αναδείξουν αυτή τη δράση μέσω των ιστοσελίδων και των δικτύων τους. Είναι όχι μόνο ιδιαίτερα πρωτότυπη αλλά κι επιστημονικώς άρτια.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  ο Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος κ. Θωμάς Γέρμανος και η Υποδιευθύντρια της Τροχαίας Θεσσαλονίκης κα. Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου,  με την ομάδα τους.

Ο  Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος κ. Γέρμανος Θωμάς, η  Υποδιευθύντρια της Τροχαίας Θεσσαλονίκης κα. Παπαγεωργοπούλου Παρασκευή, με την ομάδα τους: κα. Ψωμιάδου Αστυνόμος, κα. Μπαϊλγκάμη Ανθυπαστυνόμος, κα. Καρακάρη Ανθυπαστυνόμος, κα. Μπαγκέα Ανθυπαστυνόμος, κα. Διονά Ανθυπαστυνόμος, κ. Ψούνης Αρχιφύλακας, κ. Παππάς Αρχιφύλακας, κ. Μπενάκας Αρχιφύλακας, κα Μπουκάντση Υπαρχιφύλακας, κα. Τάπου Υπαρχιφύλακας

 

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ – 6ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, Θέρμη, Θεσσαλονίκη – Τηλ.: 2310 498 457 – www.imet.gr

Πηγή: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ

 

*