Δεν μπήκε με το καλό η εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, καθώς μια σειρά από τροχαία ατυχήματα λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων από την πρωϊνή ψιχάλα έφερε εκνευρισμούς και ταλαιπωρία, ιδιαίτερα στην περιφερειακή οδό.

Διαδοχικές συγκρούσεις οχημάτων, μόνο με υλικές ζημιές, προκάλεσαν καθυστερήσεις και εκτροπές στην κίνηση των οδηγών σε δρόμους περιφερειακά της Θεσσαλονίκης. Λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και την -κατά τόπους- περιορισμένη ορατότητα, η τροχαία συνιστούσε στους οδηγούς να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας και να έχουν αναμμένα τα φώτα, αλλά ποιος άκουγε;

Από το πρωί, η τροχαία βρισκόταν στο «πόδι» για επέμβαση στα διάφορα σημεία των δρόμων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πολλαπλής «καραμπόλας» που σημειώθηκε στο Δερβένι, στο ύψος του «ΤΙΤΑΝ», και κατεύθυνση προς την Αθήνα, όπου συγκρούστηκαν συνολικά επτά οχήματα.

Είχε προηγηθεί εκτροπή νταλίκας που μετέφερε άμμο. Υπό αυτές τις συνθήκες και προκειμένου να απομακρυνθούν τα οχήματα από το οδόστρωμα αποφασίστηκε να απαγορευτεί η κυκλοφορία στην έξοδο προς Αθήνα και η κίνηση διεξάγόταν από παρακαμπτήριους δρόμους.

Σε άλλες περιπτώσεις, στην κάθοδο του Ρετζικίου και στο ύψος της στροφής Φιλύρου, συγκρούστηκαν, σύμφωνα με την τροχαία, δύο οχήματα, ενώ εκτροπές οχημάτων σημειώθηκαν στην έξοδο της περιφερειακής οδού προς Μουδανιών, όπως και στον παλιό δρόμο των Σερρών, μετά το Δερβένι.

Εξάλλου, σύγκρουση δύο οχημάτων έγινε στη εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, στο ρεύμα εισόδου, κοντά στο εμπορικό κέντρο της Πυλαίας.

14 πρόσφυγες τραυματίες στην Ασπροβάλτα

Δεκατέσσερις πρόσφυγες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, ύστερα από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας. Οι τραυματίες επέβαιναν σε όχημα το οποίο τους μετέφερε παράνομα από τον Έβρο προς το εσωτερικό της χώρας. Ο οδηγός του φαίνεται να αγνόησε σήμα αστυνομικών να σταματήσει και ανέπτυξε ταχύτητα για να ξεφύγει.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο ύψος της Ασπροβάλτας το υπερφορτωμένο όχημα ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε σε παρακείμενο χωράφι. Από το εσωτερικό του ανασύρθηκαν τραυματίες δεκατέσσερις διακινούμενοι άνδρες με καταγωγή από τη Συρία. Όλοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, ενώ ο διακινητής εγκατέλειψε το σημείο πριν φτάσει η αστυνομία και αναζητείται. (Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)