Σε κλίμα βαθιάς οδύνης κηδεύεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη στο ναό του Αγίου Δημητρίου ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ, Γιώργος Λυγγερίδης, που δολοφονήθηκε έξω από το γήπεδο του Ρέντη.

Ο 31χρονος αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν από μερικές εβδομάδες μεταξύ οπαδών και αστυνομίας στου Ρέντη.

Ο αστυνομικός δεν τα κατάφερε και προχθές, Τετάρτη 27/12, κατέληξε στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία.

Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης στην κηδεία

Όπως ανακοινώθηκε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί σήμερα στην εξόδιο ακολουθία, που θα ψαλεί για τον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη στη Θεσσαλονίκη, όπως επίσης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την πομπή

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα μετά την κηδεία του 31χρονου υπαρχιφύλακα αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη στη Θεσσαλονίκη.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Η ταφή θα γίνει στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη.

Μετά την κηδεία θα ακολουθήσει πομπή επί των οδών εξωτερικά του Ιερού Ναού Αγιου Δημητρίου (τμήμα της οδού θα παραμείνει κλειστό), Κατσιμίδη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Εθνικής Οδού Θεσσαλονικης – Ν. Μουδανιων, Μαρίνου Αντύπα, επ. οδου Χαριλάου – θέρμης και εξωτερικά των κοιμητηρίων του ιερού ναού Αναστάσεως του κυρίου στη Θέρμη.

Ψάχνουν και για συνενόχους μεταξύ των χούλιγκαν

Η έρευνα για τα επεισόδια στου Ρέντη δεν έχει σταματήσει λεπτό, καθώς όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν περάσει το κατώφλι της ΓΑΔΑ περίπου 40-50 χούλιγκαν, άλλοι έχοντας την ιδιότητα του μάρτυρα και άλλοι την ιδιότητα του υπόπτου, προκειμένου να απαντήσουν στις ερωτήσεις των αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται πως σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα -ενδεχομένως έως και τα τέλη του Ιανουαρίου- θα έχει συνταχθεί η σχετική δικογραφία από τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους για εγκληματική οργάνωση, καθώς συγκεντρώνονται όλα εκείνα τα κομμάτια του παζλ που θα μπορέσουν να «δέσουν» το κατηγορητήριο.

Ήδη έχει δημιουργηθεί ένας κύκλος περίπου 25 ατόμων που συγκεντρώνουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αστυνομικών, την ίδια ώρα που η διαδικασία στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις ταυτοποιήσεις συνεχίζεται.

Έτσι, με τον σχηματισμό της επίμαχης δικογραφίας, στην οποία, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, θα συμπεριληφθούν και άλλες υποθέσεις εκτός από αυτήν του Ρέντη, θα εκδοθούν και τα πρώτα εντάλματα που θα οδηγήσουν σε συλλήψεις.