Εννέα συλληφθέντες και δύο καταζητούμενοι αποτελούν την συμμορία των «11» χούλιγκανς, ηλικίας από 20 έως 23 ετών, που φέρεται να συμμετείχε στην φονική επίθεση με θύμα τον 19χρονο Άλκη, η οποία χαρακτηρίζεται «σκληρή».

Πέραν των συλληφθέντων αναζητούνται, μετά την ταυτοποίηση τους, ο 20χρονος που έχει διαφύγει στην Αλβανία και αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα για την σύλληψη του, καθώς και ακόμα ένα άτομο, το οποίο αναζητείται στην Αθήνα.

Όπως μεταδόθηκε, Αλβανοί αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του 20χρονου στο χωριό του και διαπίστωσαν πως δεν είναι ήταν εκεί. Από την έρευνα που έκαναν διαπίστωσαν ότι ο 20χρονος βρέθηκε σε αυτό για λίγες ώρες και έφυγε, πιθανόν προς τα Τίρανα.

Συνολικά από τους «11», οι τέσσερις είναι αλβανικής καταγωγής και οι υπόλοιποι Έλληνες, ενώ οι έξι είναι σεσημασμένοι για συμπλοκές και επεισόδια.

Ευρήματα συνέθεσαν τα κομμάτια του παζλ

Οι κρίσιμες απαντήσεις που οδήγησαν στην ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, δόθηκαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, εκεί όπου εστάλησαν ευρήματα τα οποία συνέθεσαν τα κομμάτια του παζλ και «έδεσαν» την υπόθεση.
Οι αρχές γνωρίζουν ποιοι μαχαίρωσαν τον Άλκη και τον ρόλο των υπολοίπων εμπλεκομένων

Οι αστυνομικοί από την ενδελεχή έρευνα που έχουν κάνει, έχουν καταφέρει να αποδώσουν στον κάθε ένα τον ρόλο που είχε στην επίθεση, όπως ποιοι είναι αυτοί που μαχαίρωσαν τον 19χρονο και τραυμάτισαν τους φίλους του και ποιοι οδηγούσαν τα αυτοκίνητα με τα οποία έφτασαν και διέφυγαν από το σημείο της επίθεσης.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επισήμαναν ότι «ύστερα από χρόνια η Αστυνομία κινήθηκε με μεθοδικότητα και απόλυτη μυστικότητα».

Από την πλευρά του ο υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος είχε πει πως είναι «θέμα τιμής» ο εντοπισμός όσων συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση, εξέφρασε την ικανοποίηση του αναφέροντας πως «έγινε πράξη και πως είναι σπουδαίο γιατί έτσι χτίζεται η εμπιστοσύνη μέσα στην κοινωνία».

Και πρώην ποδοσφαιριστής των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου που συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση.

Πρόκειται για τον Γ.Κ., πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας Παίδων του ΠΑΟΚ και οργανωμένο στη ΘΥΡΑ 4.

Τόσο αυτός, όσο και οι άλλοι συλληφθέντες προσάγονται σήμερα στην τακτική ανακρίτρια για να απολογηθούν με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. (φωτό αρχείου)