Αυστηρά μέτρα έχουν ληφθεί στου 3ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού μόλις τη δεύτερη ημέρα από την επανέναρξη της λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως γνωστοποίησε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου σε ανάρτησή της σε σχετική σελίδα στο Facebook, πρόκειται για το τμήμα Ε1, το οποίο θα κλείσει για 14 ημέρες και τα μαθήματα θα γίνουν διαδικτυακά. Στην ίδια ανάρτηση αναφέρεται πως το κρούσμα εντοπίστηκε σε εκπαιδευτικό, η οποία είναι ασυμπτωματική.

Η πρόεδρος υπογραμμίζει πως ο δήμος έχει δώσει διαβεβαιώσεις για απολύμανση του σχολείου την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου.

Οι γονείς έχουν ενημερωθεί σχετικά με e-mail ώστε να κρατήσουν σπίτι για 14μερες και όσα παιδιά είχαν αδέρφια, που φοιτούσαν στο συγκεκριμένο τμήμα.

Θετική στην κορωνοϊό αλλά καλά στην υγεία της είναι η δασκάλα του τμήματος Ε1. Ακολουθώντας λοιπόν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ αποφασίστηκε το κλείσιμο του τμήματος και των παράλληλων ενεργειών για την προστασία παιδιών και εκπαιδευτικών.

Ακολούθησε η εξής ανάρτηση της προέδρου:

Δ.Σ.3ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπιας

20 hours ago

Αγαπητοί γονείς&κηδεμόνες,

Κατόπιν κρούσματος Covid-19 στο σχολείο μας&συγκεκριμένα στο τμήμα Ε1 σας ενημερώνουμε τα εξης:

1. Το τμήμα θα κλείσει για 14 ημέρες όπως ορίζει ο νόμος.
2. Το τμήμα Ε1 θα κάνει διαδυκτιακά μαθήματα.Έχουν ήδη αποσταλεί τα σχετικά e-mail στους γονείς .
3. Στο σχολείο αύριο θα γίνει απολύμανση εν ώρα λειτουργίας οπως μας διαβεβαίωσε ο δήμος.

Τέλος θα παρακαλούσαμε θερμά όποιος γονέας απο το τμήμα Ε1 εχει αλλά παιδιά σε άλλες τάξεις του σχολειου μας να τα κρατήσει&αυτά για 14μερες.

Η Πρόεδρος,

Ραδικοπούλου Μαρια

Dear parents & guardians, Following a case of Covid-19 in our school & specifically in section E1 we inform you the following: 1. The department will be closed for 14 days as stated by the law. 2. Class E1 will do inter-class. The relevant e-mails have already been sent to parents. 3. At school tomorrow there will be disinfection during service as the municipality assured us. Finally, we would warmly ask any parent from section E1 has but children in other classes of our school to keep these for 14 days. The President, Radikopoulou Maria