Έρχεται για την τετραμερή σύνοδο Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας

και Ρουμανίας με βασικό θέμα την ανάπτυξη των δικτύων μεταφορών

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται αύριο (Τετάρτη) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να προεδρεύσει στην τετραμερή σύνοδο Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας με βασικό θέμα την ανάπτυξη του δικτύου των μεταφορών.

Στη σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hyatt Regency, θα συμμετάσχουν για τον λόγο αυτό και οι υπουργοί μεταφορών των τεσσάρων χωρών.

Ο πρωθυπουργός έχει προσκληθεί για να παραστεί το βράδυ και στην ετήσια συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας, αλλά κατά πληροφορίες δεν θα καταστεί δυνατή η παρουσία του, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Αθήνα και επειδή την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη στη Βουλή η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την οικονομία.

Ωστόσ οι αρχές λαμβάνουν αυστηρά μέτρα για  την αντιμετώπιση τυχόν διαδηλώσεων, όπως αυτή των  μελών της “ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ”, που  συγκεντρώθηκαν πρόσφατα στο λιμάνι Θεσσαλονίκης και κατευθύνθηκαν προς τον Λευκό Πύργο κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και του Αλέξη Τσίπρα.   Στην μοτοπορεία που ακολούθησε έλαβαν μέρος περίπου 1500 μοτοσικλετιστές, οι οποίοι έφτασαν στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου όπου κατέθεσαν στεφάνι και συναντήθηκαν με άλλους.

Οι διαδηλωτές, όπως είπαν, δίνουν ραντεβού για αύριο (Τετάρτη 4 Ιουλίου) στο Λευκό Πύργο λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.