Ένας διαδηλωτής και ένας αστυνομικός κινδύνεψαν να καούν από βόμβα μολότοφ που πέταξαν άλλοι διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Ο διαδηλωτής έλαβε τις πρώτες βοήθειες από αστυνομικούς των ΜΑΤ, που είχαν βρεθεί νωρίτερα στο σημείο για να τον ακινητοποιήσουν. Ένας εκ των αστυνομικών, που κι εκείνος είχε δεχτεί μολότοφ και προς στιγμήν κινδύνεψε, έσβησε τη φωτιά από το πόδι του νεαρού, χρησιμοποιώντας αντιπυρική κουβέρτα.

Οι αστυνομικοί προστρέχουν να βοηθήσουν  διαδηλωτή, που πήρε φωτιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο διαδηλωτής συνελήφθη διότι είχε ήδη προβεί σε ρίψη μολότοφ, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν άλλη μολότοφ τύπου “κόμπρα” και ζευγάρι γάντια.

Κατά τη σύλληψη υπέστη εγκαύματα στον αριστερό μηρό και ένας άνδρας των ΜΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε φρουρούμενος στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

molotof_2

Το μπουκάλι με την μολότοφ, που είχε εκσφενδονιστεί εναντίον αστυνομικών.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα κατά τη διάρκεια  συλλαλητηρίου. Άτομα με κουκούλες και μάσκες έφραξαν με κάδους απορριμμάτων το ένα ρεύμα του δρόμου έξω από τα πανεπιστήμια και άρχισαν να ρίχνουν πέτρες, αντικείμενα και μολότοφ προς τους αστυνομικούς, από το προαύλιο της Θεολογικής σχολής.

Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, στο ύψος της Θεολογικής Σχολής.

Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και άλλα υπέστησαν φθορές. Η πορεία ξεκίνησε το μεσημέρι, όπως και κάθε Πέμπτη, από το άγαλμα του Βενιζέλου με αίτημα την απόσυρση του νόμου για τις ανώτατες σχολές.