Στην προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για το έργο της κατασκευής ξύλινου ντεκ στην παλιά παραλία, από το ύψος του Λευκού Πύργου μέχρι την Α’ προβλήτα του λιμανιού, προχώρησε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, συμμετοχές στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό θα γίνονται δεκτές έως τις 18 Απριλίου, ενώ η Επιτροπή Διαγωνισμού αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες της αμέσως μετά το Πάσχα.

Ο σχεδιασμός αφορά την επέκταση του κρηπιδώματος της παλιάς παραλίας με μια ξύλινη κατασκευή πλάτους πέντε έως δέκα μέτρων προς τη θάλασσα σε ένα τμήμα μήκους 1100 μέτρων. Σκοπός του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών που προκηρύχθηκε είναι η επιλογή μιας σύγχρονης αρχιτεκτονικής προσέγγισης που να εξασφαλίζει λειτουργικότητα, αισθητική ποιότητα και κατασκευαστική αρτιότητα για τη διεύρυνση του αστικού κοινόχρηστου χώρου προς τη θάλασσα.

Η επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος κρίνεται αναγκαία, καθώς το μικρό σήμερα πλάτος του είναι ανεπαρκές σε σχέση με την ιδιαίτερα αυξημένη επισκεψιμότητα της περιοχής σε συνδυασμό και με τον υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο που δέχεται η λεωφόρος Νίκης.