Μετά τους αγριόχοιρους, που έφτασαν έως την Καλαμαριά, τις αλεπούδες, που …βολτάρουν στην Πυλαία και τους λύκους, που κατεβαίνουν στην περιφερειακή να και μια αρκούδα στην περιοχή του Χορτιάτη.

Η αρκούδα που προέρχεται από την περιοχή του Χολομώντα εμφανίστηκε στην περιοχή του Χορτιάτη, όπως αναφέρει σε επείγουσα ανακοίνωσή του ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, επικαλούμενος μαρτυρίες κατοίκων.

Ο δήμος με έγγραφη ανακοίνωσή του ενημέρωσε ήδη τις αρμόδιες υπηρεσίες, το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Αστυνομία και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας να βρίσκονται στην περιοχή, να την επιτηρούν και να ενεργήσουν με κάθε τρόπο για τη στήριξη και απομάκρυνση του επικίνδυνου ζώου.

Συγκεκριμένα η αρκούδα εντοπίστηκε στην αντιπυρική ζώνη κάτω από το ραντάρ στο μονοπάτι προς Κισσό, στην περιοχή της οδού Μακεδονομάχων, στο ύψος του πάρκου της Αγίας Παρασκευής.

O Δήμος παρακαλεί τους κατοίκους να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και σε περίπτωση που αντιληφθούν την  εμφάνιση του ζώου να ενημερώσουν το Αστυνομικό Τμήμα Πυλαίας-Χορτιάτη όλο το 24ωρο.

Για την πληρέστερη ενημέρωση και ασφάλεια των κατοίκων, ο δήμος παραθέτει τις οδηγίες και τα μέτρα προφύλαξης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης σε περιπτώσεις προσέγγισης αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές: https://www.m-t.gov.gr/2021/06/03/emfanisi-arkoydas-se-perioches-eythynis-tis-a-d-m-th/

Κατά μια άλλη μαρτυρία, αρκούδα εντοπίστηκε και σε περιοχή πάνω από το φράγμα της Θέρμης.

Αλεπούδες στην Πυλαία

Από ανάρτηση, που έκανε ο Φίλιππος Γκανούλης στο Facebook: