Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχική Θεσσαλονίκη Από τι πέθανε η 44χρονη στη Χαλάστρα; – Ο σύζυγος θεωρεί ως...

Από τι πέθανε η 44χρονη στη Χαλάστρα; – Ο σύζυγος θεωρεί ως αιτία το AstraZeneca – Τι απαντούν οι επιστήμονες

Η γυναίκα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, πέθανε στον ύπνο της, 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 44χρονη εμβολιάστηκε την Δευτέρα 3-4-2021 στις 12:40 το μεσημέρι και όπως είπε ο σύζυγός της, μέχρι το απόγευμα όλα ήταν καλά, αλλά το βράδυ η γυναίκα ανέβασε δέκατα και πήρε ένα “Ντεπόν”.

Γύρω στις 3:30-4:00 επήλθε το μοιραίο και κάλεσε άμεσα το ΕΚΑΒ. Όπως είπε ακόμα, η σύζυγός του δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα και ήταν υγιέστατη και θεωρεί βέβαιο ότι ο θάνατός της οφείλεται αποκλειστικά στο εμβόλιο της AstraZeneca.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η  44χρονη φαίνεται να είχε περάσει ένα μικρό έμφραγμα. Τα ακριβή αίτια του θανάτου της  θα ανακοινωθούν όταν θα γίνει λεπτομερής εξέταση

Σχετικά με πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό της, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι δεν υπήρξε κάποιου είδους αλλεργική αντίδραση ενώ θα χρειαστούν περαιτέρω ιστολογικές εξετάσεις για την μικροσκοπική ανάλυση των δειγμάτων.

Τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Μ. Θεοδωρίδου: ο θάνατος δεν συνδέεται με θρομβώσεις

Για τον θάνατο της 44χρονης ερωτήθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Όπως είπε, ο θάνατος σχετίζεται χρονικά με τον εμβολιασμό, ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες  από τη νεκροτομή δείχνουν ότι ο θάνατος δεν συνδέεται με θρομβώσεις.

 «Έχει γίνει νεκροτομή και οι πρώτες πληροφορίες είναι ότι έγινε το μεσημέρι και ότι ο θάνατος της εκλιπούσης δεν συνδέεται με θρομβώσεις. Φαίνεται ότι υπήρχε ένα έμφραγμα, σε έδαφος παλαιότερου εμφράγματος. Η μελέτη θα είναι σχολαστική.

Η οικογένεια έχει αναθέσει σε τεχνικό σύμβουλο παράλληλη ιατροδικαστική έρευνα καθώς και εκπροσώπηση από δικηγόρο.