Αγρότες με τα τρακτέρ τους έχουν αποκλείσει την Εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο κόμβο της Νίκαιας, Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019. Αναμένονται να καταφθάσουν και οι αγρότες της Καρδίτσας ώστε να στηθεί το «μπλόκο» στην εθνική οδό, σύμφωνα με απόφαση που έχουν πάρει οι αγρότες της Πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ

Σε σταδιακή αποχώρηση από τη Θεσσαλονίκη και επιστροφή στα μπλόκα τους προχώρησαν οι αγρότες που είχαν συγκεντρώσει τα τρακτέρ τους επάνω στο πεζοδρόμιο, στο νότιο τόξο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπου διεξήχθη η 30η επετειακή φετινή Agrotica της ΔΕΘ –  Helexpo.

Ο αγρότης από τον Λαγκαδά, Κώστας Χατζηπαραδείσης ανέφερε ότι τα μπλόκα θα ενισχυθούν και πρόσθεσε:

«θα γίνουν γενικές συνελεύσεις στις κατά τόπους περιοχές όπου έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα και φυσικά θα συμμετέχουμε όλοι με αντιπροσωπείες μας στην πανελλαδική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 6/2 στη Νίκαια της Λάρισας».

Στο μεταξύ συνεχίζεται ο αποκλεισμός της εθνικής οδού Νέων Μουδανίων – Θεσσαλονίκης στον κόμβο των Μουδανίων. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σημάντρων Φιλοκλής Κοτζιάς ανέφερε  ότι ο αποκλεισμός επρόκειτο να λήξει στις 8 το βράδυ της Κυριακής ενώ αύριο το πρωί (της Δευτέρας) αγρότες θα μεταβούν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Μπλόκο έχει στηθεί και στην είσοδο της Γαλάτιστας στη βόρεια πλευρά της Χαλκιδικής. Εκεί οι αγρότες κλείνουν σποραδικά τον κεντρικό δρόμο, ενώ οι τροχονόμοι, που βρίσκονται επί τόπου εκτρέπουν τα αυτοκίνητα σε παρακαμπτήριες οδούς.