Από δεκάδες άτομα, που συγκεντρώθηκαν

έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

 

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών πραγματοποίησαν το βράδυ στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης μερικές δεκάδες άτομα.

Οι συγκεντρωμένοι στράφηκαν κατά της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, η οποία ήταν ομιλήτρια σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο μαζί και με τον  δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. Την εκδήλωση διοργάνωσε η εφημερίδας «Εποχή».

Οι διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, ενώ αποδοκίμάζαν όσους προσέρχονταν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Μεταξύ αυτών ήτανκαι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος για να αποφύγει τους διαδηλωτές μπήκε στο χώρο από την πίσω πόρτα του Δημαρχείου.

Στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δεν επιτρέπουν στους διαδηλωτές να πλησιάσουν στο χώρο της εκδήλωσης.

Νωρίτερα δεκάδεςκάτοικοι των Σερρών αποδοκίμασαν τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιττικής  Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 105η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης.

Πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι για να παρακολουθήσουν την παρέλαση στο κέντρο των Σερρών απευθύνθηκαν με βαρείς χαρακτηρισμούς στον Π. Κουρουμπλή, την ώρα που κατευθυνόταν προς την εξέδρα των επισήμων, για την συμφωνία της κυβέρνησης σχετικά με το όνομα της πΓΔΜ.