Απίθανες εικόνες συνωστισμού εμφανίστηκαν πάλι σήμερα, Δευτέρα, σε πολλά σημεία της Θεσσαλονίκης, όπως στη νέα Παραλία, στην Αγίας Σοφίας, αλλά και στους πεζοδρόμους της Καλαμαριάς.

Ειδικά στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης η εικόνα παρέπεμπε σε Κυριακή και όχι σε καθημερινή, καθώς πλήθος κόσμου εκμεταλλεύτηκε την ηλιόλουστη μέρα για να κάνει βόλτες ή να αθληθεί.

Οι εικόνες αυτές αποδίδονται στο ότι αρκετοί Θεσσαλονικείς αναθάρρησαν λόγω του μικρότερου αριθμού των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, αγνοώντας ότι αυτό οφείλεται στα πολύ λιγότερα τεστ. Ξεμύτισαν επίσης οι αρνητές, που δεν χάνουν ευκαιρία να προπαγανδίζουν τις ανόητες απόψεις τους και να ειρωνεύονται τους ειδικούς επιστήμονες μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Το γεγονός ότι η παραλία της Θεσσαλονίκης σήμερα είχε γεμίσει κόσμο από το ύψος του Μεγάρου Μουσικής μέχρι το λιμάνι, οδήγησε την αστυνομία να χρησιμοποιήσει περιπολικό για να κάνει χρήση του ηχητικού μηνύματος κατά του συνωστισμού.

Το περιπολικό ξεκίνησε από το ύψος του Λευκού Πύργου και πέρασε από τα σημεία στα οποία ο κόσμος συνηθίζει να κάθεται κατά παρέες, όπως στις ομπρέλες του Ζoγγολόπουλου, υπενθυμίζοντας πώς ο συνωστισμός… απαγορεύεται.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, όπου το μεσημέρι κυκλοφορούσαν εκατοντάδες άνθρωποι, ενώ άλλοι κάθονταν στα παγκάκια, οι περισσότεροι εκ των οποίων χωρίς μάσκα. Μόνο, που στην Καλαμαριά δεν κυκλοφορούν περιπολικά και δεν υπάρχει Δημοτική Αστυνομία.