Έντονες είναι οι αντιδράσεις εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία κατά του υπουργείου Υγείας για τα απογευματινά χειρουργεία, όπως φάνηκε από συγκέντρωση στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Γιατροί και νοσηλευτές υποστηρίζουν ότι το απογευματινό πρόγραμμα «δεν βγαίνει» με τις υπάρχουσες ελλείψεις προσωπικού και τις ήδη εξαντλητικές, όπως αναφέρουν, συνθήκες εργασίας τους.

Όπως υποστηρίζουν σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι ελλείψεις προσωπικού θα εμποδίσουν τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων ενώ κάνουν λόγο για χρωστούμενες άδειες από το 2022.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει πως τα απογευματινά χειρουργεία θα αποτελέσουν ανάσα για όσους περιμένουν να χειρουργηθούν με λίστα αναμονής.

Απογευματινά χειρουργεία θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα σε 120 δημόσια νοσοκομεία και σε περισσότερες από 150 κλινικές στη χώρα.

Μ. Γιαννάκος: Τραγελαφικά πράγματα

Θλιβερή ημέρα για το ΕΣΥ χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος τη χτεσινή έναρξη των απογευματινών χειρουργείων.

Σε δηλώσεις που έκανε κατά την επίσκεψή του στο Ιπποκράτειο ανέφερε ότι χτες στο Παπαγεωργίου έγιναν «τραγελαφικά πράγματα» για να γίνουν οι πρώτες επεμβάσεις, ισχυριζόμενος ότι κλήθηκε ασθενής που ήταν στη λίστα αναμονής από το 2016 για να χειρουργηθεί, ο οποίος είπε ότι δεν είχε να πληρώσει 1.200 ευρώ για αρθοπλαστική και ότι άλλος ασθενής που μπήκε στη λίστα το 2023 συμπλήρωσε τα ποσό για την αρθροπλαστική με χρήματα που πήρε από τους συγγενείς του.

«Μπορεί ο υπουργός να είπε ότι ήταν δωρεάν χθες τα χειρουργεία, σήμερα όμως δεν θα είναι, γιατί δεν ξέρουμε πότε θα είναι έτοιμο το Ταμείο Ανάκαμψης» υποστήριξε ο κ. Γιαννάκος.

Αναφερόμενος στις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού σε πολλά νοσοκομεία, όπως το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, σημείωσε ότι αυτές καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή τους στα απογευματινά χει