Τη νέα διοίκηση στο Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με ταυτόχρονη κοινοποίηση βιογραφικών στοιχείων, χωρίς ωστόσο να προηγηθεί κάποια ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. και του μέχρι τώρα καλλιτεχνικού διευθυντή.

Στη θέση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή ορίζεται ο ηθοποιός Νίκος Κολοβός, και στη νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου τοποθετείται πρόεδρος η καθηγήτρια Νομικής Σχολής στο ΑΠΘ Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου και μέλη ο ασφαλιστής Ιωάννης Βοτσαρίδης, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γρηγόρης Βαλτινός και ο θεατρικός παραγωγός Δημήτρης Χαλκιάς.

Η θητεία του διοικητικού συμβουλίου είναι τριετής.

Αντιδράσεις, θυμός και θλίψη

Ο τρόπος της ανακοίνωσης των αλλαγών στη διοίκηση του Κ.Θ.Β.Ε. προκάλεσε και αντιδράσεις από ανθρώπους του χώρου, που περίμεναν μια διαφορετική αντιμετώπιση, αλλά και έκφραση εκτίμησης για το έργο των απερχομένων. Ενδεικτική είναι η ανάρτηση της σπουδαίας ηθοποιού Έφης Σταμούλη στο Facebook:

Θυμός και θλίψη για τον τρόπο που ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στο ΚΘΒΕ. Άνθρωποι που τόσα χρόνια πάσχισαν και κατάφεραν να δώσουν νέα ζωή στο Κρατικό Θέατρο, μαθαίνουν την αποπομπή τους από τα ΜΜΕ. Χωρίς καμία επικοινωνία, χωρίς να τους ζητηθεί η παραίτησή τους, χωρίς ευχαριστίες για το μόχθο τους.
Όσο για τα λιβελογραφήματα που πανηγυρίζουν, αιδώς Αργείοι!
Γιάννη Αναστασάκη Yannis Anastasakis, Μαρία Τσιμά Maria Tsima, Άρη Στυλιανού Aris Stilianou να είστε σίγουροι πως το θεατρικό κοινό της πόλης απόψε δεν χειροκροτεί!