Ανησυχία σε κατοίκους του Πανοράματος, αλλά και ευρύτερα της Θεσσαλονίκης προκάλεσε η αποκάλυψη ότι μια φοιτήτρια, κόρη γνωστών γονέων (τραγουδίστριας και επιχειρηματία) ήταν θετική στον ιό και ότι μετά την επιστροφή της από την Αγγλία έκανε πάρτι με πολλά νεαρά άτομα, κατ΄άλλους 12, κατ΄άλλους τέσσερα και κατά μια άλλη εκδοχή έξι σε άλλο σπίτι.

Οι πληροφορίες, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι συγκεχυμένες καθώς άλλα λένε οι περίοικοι, άλλα οι αρχές και άλλα το οικογενειακό περιβάλλον.

Το βέβαιο είναι ότι η φοιτήτρια αν και είχε πρόσφατο ιστορικό κορωνοϊού (από τον ΜάΙο) τόλμησε να συνευρεθεί με φιλικά της πρόσωπα σε ένα τραπέζι (κατ΄άλλους μπάρμπεκιου), κάτι που δείχνει ενέργειες με επιπολαιότητα και ανευθυνότητα, καθώς όλοι πλέον γνωρίζουν ότι αρκετά τεστ δεν είναι αξιόπιστα και συνεπώς θα πρέπει να λαμβάνονται προφυλάξεις.

Από την πλευρά της οικογένειας υποστηρίζεται, όπως είναι αναμενόμενο, ότι ήταν αποδυναμωμένο το ιικό φορτίο που εντόπισε το δεύτερο τεστ για κορωνοϊό, στο οποίο υποβλήθηκε εκ των υστέρων η φοιτήτρια και βγήκε θετικό.

Σύμφωνα με τις αναφορές της οικογένειας στο “Ράδιο Θεσσαλονίκη”, η 26χρονη φοιτήτρια νόσησε στις αρχές Μαΐου από κορονοϊό όσο ήταν στην Αγγλία με ελαφριά συμπτώματα και μπήκε σε καραντίνα. Η νεαρή γυναίκα έχει πλέον απαλλαγεί από τον ιό, αλλά όπως έχουν επισημάνει οι επιστήμονες είναι λογικό “ίχνη” του να εξακολουθούν να παραμένουν στον οργανισμό χωρίς φυσικά να είναι επικίνδυνα ή να οδηγούν σε προσβολή άλλων από κορωνοϊό.

Αρνητικό τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο

Όπως υποστηρίζει η οικογένεια, όταν έληξε η καραντίνα και με την άδεια των αρχών, η φοιτήτρια επέστρεψε μέσω Σόφιας στην Ελλάδα την Δευτέρα 1 Ιουνίου. Αμέσως πήγε να κάνει τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Το τεστ βγήκε αρνητικό όμως τρεις μέρες μετά με παρότρυνση του πατέρα της προέβη σε μοριακό έλεγχο, ο οποίος έδειξε ελάχιστο ιικό φορτίο κορονοϊού στην 26χρονη. Τότε ολόκληρη η οικογένεια τέθηκε σε καραντίνα ενώ τα υπόλοιπα μέλη της έκαναν το σχετικό τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό.

Η οικογένεια διαψεύδει ότι επεβλήθη κάποιο πρόστιμο επειδή “έσπασε” την καραντίνα καθώς και ότι έγινε οποιοδήποτε πάρτι. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στο σπίτι φιλοξενήθηκαν, πριν βγουν τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου, τέσσερις φίλες και φίλοι της 26χρονης για να γευματίσουν.

Επίσης, η οικογένεια επιβεβαιώνει ότι μεταξύ των δύο τεστ (του αρνητικού και του θετικού) η 26χρονη πήγε σε δύο μαγαζιά στην περιοχή του Πανοράματος, ενός εξ αυτών το κομμωτήριο που ενημέρωσε ο ΕΟΔΥ στην ιχνηλάτηση των επαφών της.

Επίσης με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα όλα τα τεστ κορονοϊού που έχουν κάνει οι φίλοι της 26χρονης έχουν βγει αρνητικά.

Άλλες πληροφορίες αναφέρονται σε πάρτι και πρόστιμο

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, αυτή την στιγμή γίνεται ιχνηλάτηση σε δεκάδες επαφές που είχε στο διάστημα που δεν τήρησε την καραντίνα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, που μετέδωσαν αρκετά ΜΜΕ, στο πάρτι, το οποίο φέρεται ότι έλαβε χώρα σε πολυτελή βίλα της οικογένειας, παραβρέθηκε πολύς κόσμος και γόνοι γνωστών οικογενειών της Θεσσαλονίκης, καθώς η 26χρονη είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και με μεγάλο κύκλο γνωριμιών.

Σημειώνεται ότι σε έλεγχο των αρχών που προηγήθηκε του πάρτι φέρεται ότι είχε διαπιστωθεί η φοιτήτρια είχε “σπάσει”την καραντίνα και της είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Είχε προηγηθεί το ταξίδι από τη Βρετανία. Η κοπέλα μετέβη στη Βουλγαρία με αεροπλάνο και από εκεί ήρθε πράγματι οδικώς στην Θεσσαλονίκη. Στα σύνορα με τη Βουλγαρία, η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν της ζήτησαν να μπει σε καραντίνα, αλλά της κράτησαν το τηλέφωνο της, για να είναι σε επικοινωνία.

 Φέρεται, δε, να έκανε και rapid test που βγήκε αρνητικό σε ιδιωτικό κέντρο, αλλά όπως έχει τονιστεί αυτά τα τεστ δεν είναι όλα αξιόπιστα.
Κατά μία άλλη εκδοχή, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έκανε η ίδια πάρτι, αλλά μια από αυτές τις ημέρες επισκέφθηκε σπίτι όπου βρίσκονταν 10-12 άτομα.
Πριν λίγες ημέρες, άτομο του περιβάλλοντος της παρουσίασε συμπτώματα και σε επανεξέταση της, με μοριακό τεστ, βγήκε θετική. Σημειώνεται, ότι ανεξάρτητα αν είσαι θετικός ή αρνητικός στον ιό, η άφιξη από χώρα του εξωτερικού -πόσο μάλλον από τη Βρετανία- σημαίνει και 14ημερο περιορισμό κατ’ οίκον.

Τι είπε ο πατέρας της φοιτήτριας

 Ο επιχειρηματίας πατέρας της 25χρονης μίλησε στον ΑΝΤ1 και διέψευσε όσα έχουν ακουστεί για «πάρτι» που έκανε η κοπέλα για να γιορτάσει την επιστροφή της από το Λονδίνο.

Όπως ανέφερε ο πατέρας, η κόρη του νόσησε στη βρετανική πρωτεύουσα στο διάστημα από τις 5 έως τις 20 Μαΐου, παρουσιάζοντας ελαφριά συμπτώματα της Covid-19. Την 1η Ιουνίου η 25χρονη, όπως λέει ο πατέρας της, επέστρεψε στη χώρα μας και υπεβλήθη άμεσα σε τεστ για κορωνοϊό, το οποίο βγήκε αρνητικό.

Ωστόσο, την περασμένη Πέμπτη, 4 Ιουνίου, η νεαρή, έπειτα από την επιμονή του πατέρα της, υπεβλήθη εκ νέου σε τεστ, το οποίο και βγήκε θετικό. Πλέον, η νεαρή βρίσκεται σε καραντίνα, την οποία, όπως υποστηρίζει ο πατέρας της, ουδέποτε «έσπασε».

Όσο για αυτά που ακούγονται, ότι δηλαδή η 25χρονηέκανε πάρτι άμα τη επιστροφή της στην Ελλάδα, ο πατέρας της ήταν κατηγορηματικός, διαψεύδοντας ότι έγινε οποιουδήποτε είδους πάρτι στο σπίτι του. Αντιθέτως, ανέφερε ότι η κόρη του το μόνο που έκανε ήταν να πάει σε ένα φιλικό σπίτι, όπου βρίσκονταν συνολικά 12 άτομα. Μάλιστα, έγιναν τεστ σε όλα τα άτομα που ήταν εκεί, με τα δείγματα επτά εξ αυτών να είναι αρνητικά, σύμφωνα με πληροφορίες, και τα αποτελέσματα για τους άλλους τέσσερις αναμένονται σήμερα.