Στη Θεσσαλονίκη έρχεται σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, που αύριο, Πέμπτη, το πρωί θα συμμετάσχει μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη σε ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου θα εξεταστεί η πορεία της πανδημίας και η λήψη ενδεχόμενων πρόσθετων μέτρων.

Οι επιδημιολογικοί δείκτες εμφάνισαν αύξηση το τελευταίο 24ωρο με διπλασιασμό των κρουσμάτων, ενώ προβληματίζει και το θέμα της μετάλλαξης με το νοτιοαφρικανικό στέλεχος, που είχε εντοπιστεί σε διάκονο της ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως, αν και δεν επιβεβαιώθηκε στο δεύτερο μοριακό τεστ.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης, θα παρευρεθούν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Επίσης έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της αγοράς αλλά και φορείς της πόλης. Μεταξύ άλλων έχουν ενημερωθεί για να συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, η προϊσταμένη του ΕΟΔΥ στη Βόρεια Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και Δημόσιας Υγείας, Χρήστος Μήττας,  ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Μπάμπης Στεργιάδης, οι διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης και Δημήτρης Τσαλικάκης και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Στη σύσκεψη θα εξεταστούν και τα θέματα της επίπτωσης των μέτρων στην αγορά και γι αυτό έχουν κληθεί να εκφράσουν τις θέσεις τους οι πρόεδροι τριών επιμελητηρίων (Εμποροβιομηχανικό, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό) και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης.