Αναταραχή επικρατεί στην ΕΡΤ 3 μετά τις κινήσεις της διοίκησης από την Αθήνα για υπαγωγή στο νεοσύστατο κανάλι ΕΡΤ NEWS και του δημοσιογραφικού δυναμικού του καναλιού της Θεσσαλονίκης.

Αυτό φάνηκε πρόσφατα στην συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε τον λόγο για ερώτηση σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ 3, αλλά είπε ότι εκπροσωπεί την ΕΡΤ NEWS.

Ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ 3, ο οποίος εμμέσως επιβεβαίωσε την νέα κατάσταση και φέρεται να είπε ότι η ένταξη των δημοσιογράφων στο αθηναϊκό κανάλι δεν αναιρεί την αυτονομία της ΕΡΤ 3 και την ανεξαρτησία της.

Με το θέμα ασχολείται η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης, της οποίας το Δ.Σ. είναι κάθετα αντίθετο με τις κινήσεις της Αθήνας, θεωρώντας ότι η υπαγωγή δημοσιογράφων της ΕΡΤ 3 στην ΕΡΤ NEWS αυτόματα καταργεί την ενημερωτική αυτονομία του καναλιού της Θεσσαλονίκης, που καλύπτει όλη τη Ελλάδα και την περιφέρεια από τον Έβρο έως την Κρήτη.

Στάση εργασίας κήρυξε η ΕΣΗΕΜ-Θ

Οι έντονες διαμαρτυρίες παίρνουν την μορφή κινητοποιήσεων, καθώς η ΕΣΗΕΜ-Θ κήρυξε τετράωρη στάση εργασίας για την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου όλων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ 3.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί όλους τους δημοσιογράφους που απασχολούνται στην ΕΡΤ3 σε εργασιακή συνέλευση με αντικείμενο τον περιορισμό του ρόλου της ΕΡΤ3 στο ενημερωτικό έργο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Η συνέλευση θα γίνει την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 15.00 στην αίθουσα συνεδρίων της Ένωσης (3ος όροφος).

Για την διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων, η ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει τετράωρη στάση εργασίας στην ΕΡΤ3 στις 20/9 από τις 15.00 έως τις 19.00″.