Πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του διοικητή Γ’ Σώματος Στρατού «ΜέγαςΑλέξανδρος» από τον αντιστράτηγο Πάρι Καπραβέλο στον αντιστράτηγο Αθανάσιο Γαρίνη στη θεσσαλονίκη.

Η παράδοση έγινε παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας Αντ. Οικονόμου ως εκπροσώπου του υπουργού Νίκου Δένδια, στο στρατόπεδο «Πεδίου ‘Αρεως», στο χώρο του Γ ΣΣ.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους βουλευτές, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, o Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Πλάτων, πρόξενοι κρατών, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς «Αχιλλέας» αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, αντιπροσωπείες αξιωματικών συμμαχικών κρατών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί και λοιποί προσκεκλημένοι.

Ο Αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης γεννήθηκε στην Κατερίνη. Εισήχθη το 1984 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από την οποία αποφοίτησε το 1988 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού των Τεθωρακισμένων. Φοίτησε σε όλες τις σχολές και τα σχολεία του Όπλου, στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου (ΑΣΠ) και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).